Opsežna istraživanja pokazala su da je kod osoba koje imaju prehranu siromašnu prehrambenim vlaknima incidencija razvijanja raznih bolesti poput divertikula, šećerne bolesti tipa 2 i bolesti srca značajno veća. Prehrambena vlakna koja pomažu u održavanju normalnog funkcioniranja organizma ponajprije se nalaze u integralnim žitaricama i mahunarkama.

Primjerice, suhi grah i leća poznati su po tome što sadrže oligosaharide, vrstu složenih ugljikohidrata koja imaju povoljan učinak na probavu odraslih i djece. Na osnovu razlike u kemijskom sastavu ugljikohidrata mijenjaju se i njihova svojstva, pa tako i utjecaj na ljudski organizam.

Unosite li prehrambena vlakna?

Istraživanja su pokazala da unosimo jedva polovicu preporučene dnevne doze prehrambenih vlakana. Kao posljedica, javljaju se mnogi problemi u organizmu.

Danas je teško zadovoljiti sve standarde kod zdrave prehrane te često i zbog manjka vremena osjećamo nedostatak energije, stalan umor ili pad imuniteta. Kad želimo napraviti korak naprijed po pitanju prehrane, treba se zapitati nekoliko jednostavnih pitanja:

– Imate li problema s probavom?
– Želite li smanjiti tjelesnu masu?
– Želite li uravnotežiti lipide u krvi?
– Imate šećernu bolest?
– Želite li se hraniti zdravije?

Ukoliko ste potvrdno odgovorili barem na jedno pitanje, pozivamo vas na besplatno predavanje pod nazivom “Ključ vitalnosti su prehrambena vlakna”, koje će se održati 2. travnja 2015. godine u 20h, u prostorijama Prehrambeno Biotehnološkog Fakulteta u Zagrebu. Predavanje će održati Diana Gluhak, mag. nutr.

Poslušajte, educirajte se o važnosti prehrambenih vlakana kao ključu prevencije i pravilne prehrane te s lakoćom riješite svoje probleme, a na kraju predavanja moći ćete kupiti BodyBalans proizvode po promotivnoj cijeni. Riječ je o niskokaloričnim dodatacima prehrani s visokim sadržajem biljnih vlakana, dobivenih specijalnim postupcima ekstrakcije iz prirodnih sirovina.

Prijavite se na besplatno predavanje ostavljanjem svojih podataka u nastavku, kao i eventualnih pitanja u vezi predavanja ili proizvoda:

[contact-form-7 id=”95598″ title=”Prijava”]

1 Komentar