Izvor:
www.zagreb.hr

predstavljanje zdravstvenih programa Crvenog križa ZagrebU zgradi gradske uprave održane je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni zdravstveni programi Gradskog Crvenog križa Zagreb za ovu godinu.

Projekt je to što ga provodi Crveni križ u suradnji s Sveučilišnom klinikom za dijabetes Vuk Vrhovac, organizacijom Europa Donna, Poliklinikom za bolesti dišnog sustava te Ministarstvom unutarnjih poslova i Gorskom službom spašavanja.

Svrha projekta jest ublažavanju ljudskih stradanja, unaprjeđenje i zaštita zdravlja, prevencija bolesti te podizanja zdravstvene kulture građana te sukladno navedenom na konferenciju je najavljeno provođenje sljedećih programa: prevencija, odnosno rano otkrivanje šećerne bolesti, prevencija raka dojke, prevencija i rano otkrivanje bolesti prostate, prevencija zareze HIV-om, prevencija zareze TBC-om i drugim plućnim bolestima te program sigurnosti cestovnog prometa i prevencije nesreće u planinama.

Današnjoj konferenciji, koju je organizirao Gradski ured za zdravstvo i branitelje, prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je pozdravio prisutne, naglasivši da ovim projektom Zagreb pokazuje brigu za svoje sugrađane, ali i da svi zajedno brinemo o zagrebačkoj zdravijoj budućnosti.

Na kraju konferencije ravnatelj Crvenog križa Zagreb Ludvig Matić pozvao je sve sugrađane da se u srijedu, 20. travnja pridruže humanitarnoj akciji Srdele za pomoć Japanu, koja će se, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Bandića, odvijati na Trgu bana Jelačića od 10,00 do 13,00 sati.