Ovogodišnju festivalsku ilustraciju i špicu Animafesta Zagreb potpisuje hrvatska animatorica, dizajnerica i ilustratorica Petra Zlonoga. Za vizualni identitet festivala ove je godine, kao i prošle, zaslužan dizajnerski tim iz Kune zlatice.

Petra Zlonoga (1982.) diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. te animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. godine. Pažnju scene privukla je već svojim studentskim radovima: bili su to filmovi Daniil Ivanoviču, oženi me (2007.), Gregor (2010.), Lisica (2010.) i Daniil Ivanoviču, slobodan si (2011.). Njezin prvi profesionalni film, Glad iz 2014. prikazan je na brojnim važnim svjetskim festivalima animiranog filma kao što su Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi, međunarodni filmski festival animiranog filma u Londonu ili festival Tricky Women u Beču.

“Nama je izuzetno zadovoljstvo podržati i istaknuti hrvatske autore i autorice koji pomalo preuzimaju svjetlo animacije i nastavljaju se na dostignuća autora Zagrebačke škole animiranog filma”, izjavio je o Zlonogi umjetnički direktor Animafesta Zagreb, Daniel Šuljić.

Animafest Zagreb osnovan je 1972. godine što ga čini drugim najstarijim europskim filmskim festivalom u potpunosti posvećenom animaciji. Već četiri desetljeća slovi za jednu od vodećih svjetskih manifestacija animiranog filma, a njegovo 25. izdanje, koje će se održati od 9. do 14. lipnja 2015., prvi put spaja kratkometražno i dugometražno izdanje i predstavlja animirane filmove svih dužina.

Animafest - ilustracija