WMFPod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, sedmi Weekend Media Festival, koji se održava u Rovinju od 18. do 21. rujna, ponovno donosi jedinstvenu kombinaciju konferencije, druženja i zabave, ovaj put bogatiju nego ikad.

U pet dvorana stare Tvornice duhana Rovinj posjetitelji će moći birati između pedesetak predavanja, panela, radionica i prezentacija, a navečer ih očekuju partyji po kojima je Weekend već nadaleko poznat.

Imamo dosad najviše predavača i panelista, a posebno smo pojačali program radionica, jer želimo da se ljudi iz Rovinja vrate s konkretnim znanjima koja mogu odmah primijeniti u poslu. Nakon cjelodnevnih predavanja i panela, slijedi cjelonoćna zabava. Weekend doista živi 24 sata na dan“, ističe direktor festivala Tomo Ricov.

Iako je i dalje prvenstveno okupljanje regionalne komunikacijske industrije, Weekend je posljednjih godina proširio svoj doseg i na poslovne teme, a ove će godine fokus prebaciti i na vodeće znanstvenike koji će na svom panelu pokušati odgovoriti na pitanje “Otići ili ostati?” Pitanje je potaknuto tezom iz nedavno objavljenog članka u medijima, prema kojoj Hrvatska ne dopušta uspjeh, pa se uspjeti može samo ako se ode u inozemstvo.

Ove smo godine vidjeli puno promjena na čelu najvećih hrvatskih kompanija. Svjedočimo i procesima restrukturiranja, iskoracima u sasvim nova područja poslovanja. Stoga smo u Rovinj pozvali vodeće ljude najvećih hrvatskih kompanija da nam otkriju kako se prilagođavaju svijetu brzih promjena“, najavljuje direktor programa Nikola Vrdoljak.

Uz panele i predavanja, ovogodišnji Weekend veliki je prostor dao radionicama, namijenjenima svima onima koji žele vidjeti kako agencije i mediji funkcioniraju iznutra. U dva dana bit će održano ukupno devet radionica, na teme širokog raspona, od marketinga i medijskog planiranja do televizije i turizma.

Weekend i HURA nastavljaju i s Balcannes revijom najboljih agencijskih projekata iz šest zemalja regije. Za prošlogodišnji BalCannes bila su prijavljena čak 82 rada iz cijele regije, a sličan je odaziv i ove godine.

Party, party, party

Čuveni partyji na Weekendu su najbolja mjesta networkinga na festivalu. Počinje se u četvrtak s Weekend welcome partyjem u klubu Pepermint u Rovinju, na kojem će nas rasplesati svima poznati DJ-ji: Tomo In Der Muhlen, Mate Janković, Martin Milinković, Filip Jelaš, Ela Radić, DJ Dodo i Tomo Ricov.

U petak slijedi slovenski party uz poslasticu iz Ljubljane – Sladicu. Izvrstan uvod u slovenski party bit će novosadske The Frajle, ženski band sve popularniji i u Hrvatskoj. Party program u subotu zaključuje veliki koncert Psihomodo Popa koji će za posjetitelje Weekenda svirati do ranih jutarnjih sati.

Na 7. Weekend Media Festivalu očekuje se oko 4000 sudionika i posjetitelja, među kojima više od 500 akreditiranih novinara, više od 130 predavača, panelista i voditelja radionica te više od 300 studenata iz cijele regije. Prijave za ovogodišnji Weekend još su u tijeku na www.weekendmediafestival.com.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here