Početna _playlist VIDEO: Predstavljen program 25. Eurokaza

VIDEO: Predstavljen program 25. Eurokaza

– Ovogodišnje 25. izdanje Eurokaza prvu je “čestitku” dobilo od zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu koji im je smanjio budžet za 30 posto, no to će utjecati samo na kvantitetu, ne i na kvalitetu Festivala- istaknula je za Infopunkt.tv umjetnička ravnateljica Eurokaza Gordana Vnuk.

Međunarodni festival novog kazališta Eurokaz bit će od 27. lipnja do 5. srpnja na više lokacija: u Avenue Mallu, Muzeju suvremene umjetnosti, Međunarodnom centru za usluge u kulturi, Hrvatskom narodnom kazalištu, Klubu kino Grič, Zagrebačkom plesnom centru, ZeKaeM-u i na Akademiji dramskih umjetnosti.

Avenue Mall kao scena za “Salomu”

Eurokaz će otvoriti predstava „Saloma“ Miroslava Krleže u režiji Branka Brezovca. Kako je pojasnio sam redatelj to je putovanje u kocki koja je zatvorena, izgleda kao tramvaj, a publika se vozi po šinama kroz Avenue Mall, prolazi kroz različite dućane u kojima se igraju slike kao na judejskom dvoru.

Prema riječima Branka Brezovca predstava je pokušaj da se pokaže kako želja za zaboravom, potrošnjom, ljepotom oblačenja, formom nije nespojiva s moralom. Dapače, Avenue Mall je “prirodni” prostor svih naših morala i s time moramo živjeti.

Saloma u Avenue Mallu (Foto: Eurokaz)

Osim Brezovca na Eurokazu gostuju: Akram Khan, Faustin Linyekula, Philippe Quesne, a popratni program posvećen je  Christophu Schingensiefu.

Zagrebački brand

U dvadeset i četiri godine Eurokaz je postao zagrebački brand i stavio je Zagreb na kazališnu mapu svijeta, naglasila je umjetnička ravnateljica Festivala i dodala kako su upravo na Eurokazu nastupali brojni svjetski umjetnici na počecima svojih karijera, a koji su kasnije postali dio mainstreama. Također, nastavila je Vnuk, Eurokaz je promovirao brojne poticajne kazališne trendove, pokrete, stilove poput ikonoklazma i vertikalnog multikulturalizma.

– Ovaj Međunarodni festival novog kazališta ostavio je traga i u lokalnoj sredini među domaćim umjetnicima, a posljednjih se godina sve više okrećemo produkcijama i koprodukcijama te surađujemo s Akademijom dramske umjetnosti,- rekla je Vnuk.

Više o Eurokazu na: http://www.eurokaz.hr/

Vnuk o smanjenju proračuna

[infopunkt 3133&video=02 nolink]

„Saloma“ Branka Brezovca

[infopunkt 3133&video=03 nolink]

Zagrebački brand

[infopunkt 3133&video=04 nolink]

Suradnja s MSU i ADU

[infopunkt 3133&video=05 nolink]

Brezovac o razumijevanju za  „Salomu“

[infopunkt 3133&video=06 nolink]

Putovanje kroz Avenue Mall dok se
u dućanima događaju slike predstave

[infopunkt 3133&video=07 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here