Početna Vijesti Kultura Predstavljanje “Crnog bisera” vidovnjakinje Vere Čudine

Predstavljanje “Crnog bisera” vidovnjakinje Vere Čudine

naslovnica knjige Crni biserKoračajući neobičnim labirintom sjećanja, s vjerom u Misao i trpeći bol, vidovnjakinja Vera Čudina (se) liječi pričom o sebi i drugima.

Kroz polagano samorazotkrivanje od trenutka rođenja, Ona u ovom autobiografskom tekstu propituje i ljude oko sebe, ulazeći u prostore osobnog, psihoanalitičkog i tjelesnog traga za smislom njihova, ali i vlastita postojanja. Ona nastoji raskrinkati dileme svojih intimnih promišljanja o djetinjstvu, obitelji, djeci, o načinima i oblicima odrastanja žene, o duhovnoj žudnji, o praznini i nepodnošljivoj usamljenosti bez vjere u Boga. “Crni biser” pokazuje kako je njezino tjelesno, samo i jedino, materijalna opna koja na okupu drži duhovnost čija je bit razumijevanje vlastita poslanja: biti „dopisnicom Života, Njegovim posrednikom, ogledalom i izvršiteljem“, biti Ona koja pomaže drugima protumačiti zašto je baš njima život iscrtao takav put.

Upućen u Verine tajne
Iako je B. bio upućen u mnoge Verine tajne, nju kao čovjeka nikako nije mogao potpuno povezati. Mijenjala se iz domaćice u zavodnicu, iz profesorice u učenicu, iz profesionalke u amaterku. Kako je vrijeme odmicalo, Verin mu je identitet postajao vrlo upitan. U jednu osobu kao da su se slile osobnosti svih ljudi svijeta, ali uvijek s naglaskom na ljubav. Njezina je ljubav, površno gledajući, djelovala ljudski. No ispod te ljudske površine zračio je neki čudni autoritet koji ništa nije moglo pokolebati ili umanjiti.

Vera Čudina je čitateljima ponudila pogled na dragocjen osjećaj intimnosti koji je za mnoge zatvoren, neprimjetan i zaključan, kojega gotovo nitko ne primjećuje, kojega guta svakodnevna banalna rutina. Njezin pogled prema sebi je pogled osobe koja smijehom gleda, koja uživa u vjeri u Boga, koja želi spoznati Misao onih koji su je izgubili, koja je pri tome zahtjevna, brza i nepredvidljiva. Spoznaja sudbinskoga puta pretvara se stoga u „Crnom biseru“ u uzbudljiv čitateljski ritual.

Ukoričen autobiografski tekst Vere Čudine “Crni biser” bit će predstavljen na Interliberu sutra, 13. studenog u 18.30 sati na centralnoj pozornici paviljona 6 Zagrebačkog velesajma. Za više informacija posjetite štand Naklade Ljevak na Sajmu Interliber do 14. studenog na Zagrebačkom velesajmu.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i Naklada Ljevak poklanjaju vam primjerak knjige Vere Čudine “Crni biser”.
Kako biste osvojili knjigu, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom biser_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje: Je li “Crni biser” autobiografski tekst? Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 19. studenog kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti sretnog dobitnika.

Sretno! :-)

DOBITNICA

Knjigu je osvojila Tanja Šarčević. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će e-mailom.

Odgovor na nagradno pitanje glasi: da.

pozivnica

Intervju u kojem Vera Čudina daje i prognozu za 2010. godinu

[youtube mAH1hhntJOg&feature=related nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here