Melkior je i najmlađe i one nešto starije čitatelje osvojio već na prvim stranicama romana “Tajna čokoladnih bombona” i „Lunapark“.  Njegove je pustolovine zapisala Nives Madunić Barišić, urednica i dramaturginja na HRT-u te nagrađivana autorica nekoliko dramskih tekstova, izvođenih na radiju i u kazalištu. Glavnu ulogu pripisala je jednom neobičnom liku, psu Melkioru, privatnom istražitelju, nimalo tipičnom ljubimcu koji najmlađe čitatelje nikako neće ostaviti ravnodušnima ni u novom romanu koji je i najuzbudljiviji dosada!

Roman u kojem su glavni likovi životinje može samo dodatno zainteresirati vaše dijete koje će se u ovom nastavku upoznati s čarobnjakom Merlinom, tajnim ispodkrevetnim svijetom, gašenjem svjetla i svih ostalih dobro poznatim strahovima djece. Međutim, uz vodstvo psa istražitelja, zanimljivog, humorističnog i iznimno bistrog Melkiora, sve strahove odbacujemo i bacamo se u potragu.

U ovom nastavku tematizira se nestanak poznatog čarobnjaka Merlina u čemu prste vrlo vjerojatno ima zla, ljubomorna Vivijana. Ekipa se daje u potragu i ostaje pod upitnikom hoće li vesela ekipa uspjeti pobijediti strahove i pomoći Merlinu! Osim što je riječ o romanu – krimiću za djecu, roman obiluje humorističnim izjavama likova, ali i likovima zanimljivih karakternih osobina u kojima se svako dijete može pronaći. Detektirati strah i pokušati ga svesti na minimum, jer ono predstavlja našeg velikog neprijatelja – glavna su poruka ovog djela.

Napeti zaplet i zanimljivo ocrtani likovi su autorici specijalnost pa se djeci daje mnogo prostora za maštu i vlastite zaključke.

Ovaj iznimno zanimljiv roman bit će službeno predstavljen 13. 12., utorak, u prostoru knjižare Alogoritam MK u Bogovićevoj 7, u 18 sati.  Pridružite nam se, povedite svoje najmlađe i upoznajte i vi jedan čudesan svijet gdje životinje pričaju i razmišljaju kao ljudi! Vjerujete, mnogo toga nas upravo ovi likovi mogu poučiti! Na promociji romana, sva tri romana možete kupiti po promotivnoj cijeni!

 „Pod krevet?“, Melkior je zastao i pogledao Gretu kao da ne vjeruje njezinim očima.

Zna li ona što je ispodkrevetni svijet?

A onda je odmahnuo rukom jer Greta je mačka, a one nemaju pojma kakve se sve strahote mogu skrivati na mračnim i zabitim mjestima kao što je ispodkrevetni prostor.“