Početna Kazalište Predstava “Gozba” Olje Lozice gostuje u ZKM-u

Predstava “Gozba” Olje Lozice gostuje u ZKM-u

Predstava “Gozba” u režiji Olje Lozice, a izvedbi varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta, gostuje 16. veljače u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM).

"Gozba" gostuje u ZKM-u
Foto: hnkvz.hr

Kako stoji u službenom priopćenju za medije, novi projekt autorice i redateljice Olje Lozice nastavlja tamo gdje je repetitivnim egzistencijalnim očajem utihnula njena predstava “Sada je, zapravo, sve dobro” Zagrebačkog kazališta mladih.

Predstava je ocrtavala aktualni duh vremena kao gorku impresiju stanja, bez pokušaja detekcije socio-političkih razloga koji su do toga doveli i duhovne klime koja takvo stanje osigurava.

Nova avantura u koju je redateljica, uz svoj autorski tim, pozvala i glumački ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, uz horizontalni presjek svakodnevnih posljedica prevladavajućeg stanja uma, pokušava obuhvatiti i vertikalno usmjereno istraživanje pripadajućih uzroka.

Prostor koji napučuju likovi ove predstave svečano je mjesto gozbe, interijer u kojem je od presudne važnosti biti primijećen, zablistati u punom izvanjskom sjaju, pa ako treba i preko granice vlastitih mogućnosti. Likovi na početku gozbe, modno dotjerani i namirisani, zadovoljni su činjenicom da žive u najboljem od svih svjetova. U što će se to varljivo zadovoljstvo pretvoriti do kraja predstave? Pokretač rada i ključna riječ varaždinske predstave jest površnost

.

U predstavi igraju Zdenko Brlek, Matija Kezele, Marija Krpan, Beti Lučić, Darko Plovanić, Marinko Prga, Barbara Rocco, Gordana Slivka, Mitja Smiljanić i Zvonko Zečević. Scenograf Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Žarka Krpan, a oblikovatelj svjetla Marino Frankola.

"Gozba" gostuje u ZKM-u
Foto: hnkvz.hr