Foto: http://skupstina.zagreb.hrU sklopu posjeta, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba održao je radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem, zamjenicima župana Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem te potpredsjednikom Skupštine Međimurske županije Josipom Grivecom.

Tema razgovora bila je suradnja Grada Zagreba i Međimurske županije.

„Grad Zagreb, kao glavni grad Republike Hrvatske, želi i mora razvijati odnose sa svim županijama, a posebno sa nama bliskima. Grad Zagreb, Međimurska, Varaždinska, Krapinsko – zagorska i Koprivničko – križevačka županija svojim primjerom mogu povući ostale regije i biti motor razvoja gospodarstva u Hrvatskoj.“, rekao je Darinko Kosor.

Župan Međimurske županije je izrazio zadovoljstvo što se na ovom sastanku razgovaralo o regionalnoj suradnji, ali i o konkretnim temama: „ Puno je tema o kojima bismo mogli razgovarati, ali ipak je najvažnija gospodarska suradnja. Grad Zagreb nije samo administrativno središte RH već je i gospodarsko, stoga je za Međimursku županiju veoma važno otvaranje prema tom tržištu. Konkretno smo razgovarali o otvaranju prostora u Gradu Zagrebu gdje bismo mogli predstaviti proizvode našeg kraja, naše županije kako potencijalnim poslovnim partnerima i građanima Grada Zagreba, tako i turistima.“

Kako bi konkretizirali planove dogovorene na ovom sastanku, predsjednik Gradske skupštine je najavio uzvratni sastanak na kojem će on i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić razgovarati sa međimurskim županom o mogućem sufinanciranju spomenutog projekta. Jednako tako predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba naglasio je važnost političke stabilnosti i dugoročnog planiranja: „ Sve zemlje Europske unije imaju gospodarske planove koji obuhvaćaju period od 20 godina unaprijed, a mi često nismo isplanirali niti dva tjedna unaprijed već se bavimo onim što se dogodilo. Stoga je važno prestati žaliti za prošlim i propuštenim već se treba okrenuti budućnosti, stvoriti dobre političke temelje i donijeti dugoročne gospodarske planove te iskoristiti sve resurse za njihovu realizaciju.“, poručio je Darinko Kosor.

U sklopu sastanka, župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, istaknuli su i dobru međusobnu političku suradnju.