Hrvatska udruga vojnih minijaturista ove godine organizira tradicionalni XIV. Zagrebački maketarski kup CRNA KRALJICA 2019, koji će se održati  7. rujna 2019. godine, u OŠ Kajzerica (Žarka Dolinara 9, Zagreb), u vremenskom trajanju od 8.00 sati do 17.00 sati kada je predviđeno službeno proglašenje pobjednika natjecanja. Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je u 12.00 sati.

Cjelokupna manifestacija odvija se pod visokim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i njenog predsjednika prof.dr.sc. Drage Prgometa dr.med., a koji će i osobno otvoriti navedeni kup.

CRNA KRALJICA svake godine okuplja preko 600 domaćih  i inozemnih maketara i zaljubljenika u ovu vrstu tehničke kulture. Uz natjecanje, organizirana je izložba radova, opreme i maketa različitih proizvođača. Svoj izložbeni prostor na natjecanju ima desetak sličnih udruga i klubova koji na taj dan izlažu svoje radove i opremu, te na taj način približavaju svoj rad djeci i mladima.

Nakon izvrsno odrađenoga XIII. Zagrebačkog maketarskog kupa CRNA KRALJICA, i dobivanja potvrde svjetske IPMS organizacije, kao jedinog kluba u Republici Hrvatskoj koji provodi natjecanje po IPMS standardima, ovo natjecanje objavljeno je na svim svjetskim kalendarima maketarskih kupova, a na što smo posebno ponosni.

Cjelokupnu manifestaciju kao i proteklih godina podržao je veliki broj sponzora i donatora koji su svojim prisustvom dokazali ozbiljnost i snagu ovoga kupa, tako da i ove godine potvrđujemo sudjelovanje više od 25 poslovnih subjekata što je isto tako respektabilna brojka.

Posebnost ovogodišnje manifestacije je potvrđeni dolazak svjetski poznatog maketara g. Kamila Feliksa Sztarabate iz Poljske koji je najavio prijenos u živo svoje maketarske radionice na svom profilu na društvenim mrežama, a koji prati preko 250000 ljudi diljem svijeta.

Kompletan program kao i predstavljene izlagače možete naći i na našim službenim stranicama www.huvm.hr i www.crna-kraljica.com

Ulaz na manifestaciju kao i na popratne događaje u cijelosti je besplatan za sve posjetitelje.

Dođite i uživajte u razgledavanju prekrasnh maketarskih radova.