Pred zagrebačku publiku predstava Iskrica vraća se nakon uspješnih izvedbi u Zadru, Dubrovniku i Šibeniku.

Sinoćnjom izvedbom u Krešimirovu gradu predstavom je obilježeno 150 godina Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku.

„Uključivanjem Iskrice u obilježavanje takvog jubileja, svima koji smo sudjelovali u stvaranju i izvedbi predstave, ukazana je velika čast. Hvala HNK-u u Šibeniku i šibenskoj publici na iskustvu za pamćenje“, kazao je autor teksta Branimir Farkaš.

Na repertoaru kazališta Knap na Peščenici predstava je u subotu 1. veljače te četvrtak 13. veljače.

Uz prvaka drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Sinišu Popovića koji tumači lik Žarka, u predstavi glume Ana Begić Tahiri i Lana Gojak Bajt koje se izmjenjuju u ulozi Karmen.

„Igramo u alternaciji, no kako smo različite, svaka je ulozi Karmen dala svoj osobni pečat. Bilo je uzbudljivo oživjeti lik na taj način, slijedeći upute redatelja, ali uz dovoljno slobode da u ulogu ugradimo i vlastitu osobnost“, kazala je Lana Gojak Bajt.

Budući da je riječ o kompleksnoj duodrami koja spaja melodramatske i komične elemente, glumačke su vještine u prvom planu. Glumci su otkrili kako je kazališna publika u Dalmaciji odlično prihvatila predstavu te da je s posebnom emocijom primaju ljudi zrele i treće dobi.

„Veselimo se izvedbama predstave u mjesecu ljubavi. U tom mjesecu posebno je aktualna priča o usamljenosti koja naše glavne likove odvodi u potragu za ljubavlju. Kako život nije jednostavan, taj je put pun neočekivanih zapleta“, kazao je Farkaš.

Redatelj predstave, nastale u produkciji Teatra Erato, je Ivica Kunčević.