Drugi vikend održavanja izložbe POP – UP CONCEPT THE UNSEEN MUSEUM OF STUPIDITY prošao je u još većoj posjećenosti, a posebno istaknuta posjeta bila je od strane životne savjetnica i modne ikone Borne Kotromanić i plesne umjetnice i trenerice Andree Solomun. Njihove reakcije pokazale su kako je ideja MUZEJA O UMJETNOSTI GLUPOSTI više nego dobrodošla, a organizacijskom timu su dale i nekoliko konstruktivnih ideja za daljnji razvoj ideje.

Na adresi Berislavićeva 21 smjestilo se 20ak izložaka s pričama koje posjetitelje nasmijavaju, ali i potiču na razmišljanje.

Na vrlo nekonvencionalan način pristupilo se gradnji scenografije za izložbene primjerke i priče pa su tako u duhu ovogodišnje adventske teme očuvanja okoliša i „zelenog razmišljanja“ cijeli koncept autori posložili od kutija i DIY izložaka.

Teme kao što su zlato, birokracija, ljubav poslužile su kao inspiracija za stvaranje pop-up izložbe, a u najavi je zapravo otvaranje pravog muzeja.

„Ovo je samo eksperimentalna faza kako bismo vidjeli u kojem smjeru se želimo kretati i koje priče najviše zanimaju posjetitelje. Zasad u tome najviše prednjače priče o zlatu kao i o birokraciji. Kao i izložak od 6m2 vezan za PDF skladište ili maleni čekić kojim se provjera „je li glupost boli?“ napominje Hrvoje Vukov koji djeluje pod svojim blogom Hlifestyle.eu, a koji potpisuje cjelokupna vizualna rješenja izložbe.

Kikiriki je lajt motiv izložbe i dio logo rješenja UMOS-a, jer kako se i čini iz izloženog, akteri priča imali su mozak u veličini kikirikija.

Sadržaj je zabavno – edukativni i time idealan za sve uzraste od školske dobi pa nadalje, a osim priča i predmeta moguće je na kraju pogledati i na velikom ekranu brojne video primjere prankova i failova iz svijeta, ali i napisati vlastitu priču u kojoj glupost vodi glavnu riječ.

Izložba je otvorena još samo sljedeći vikend od petka do nedjelje 20.-22.12.2019. u vremenu od 10:00 do 20:00 sati.

Foto: Pavle Letić