Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Muzej za umjetnost i obrt Zagreb (MUO), nakon iznimno uspješnog Dana otvorenoga trga u rujnu prošle godine, ponovno organiziraju zajednički projekt, sada pod nazivom KAZALIŠTE + MUZEJ.

U Hrvatskome narodnom kazalištu 28. ožujka 2015. premijerno će biti izvedena dramska predstava “Lulu” Franka Wedekinda, u režiji Jerneja Lorencija, a 23. svibnja 2015. dramska predstava “Daleka zemljaArthura Schnitzlera, u režiji Anice Tomić. Zanimljivo, autori dramskih predložaka za obje predstave, Wedekind i Schnitzler, djelovali su u istome razdoblju kao i projektant Muzeja za umjetnost i obrt – Herman Bollé.

Popust na cijene ulaznica posjetiteljima MUO i HNK počinje od 28. ožujka kad će premijerno biti izvedena predstava Lulu.

Muzej za umjetnost i obrt u razdoblju od 17. travnja do 23. kolovoza 2015., održava izložbu “Herman Bollé: Graditelj hrvatske metropole” te se suradnja nametnula kao logična poveznica kojom će se evocirati to povijesno razdoblje, prijelaz iz 19. u 20. stoljeće. Tom prigodom, HNK u Zagrebu i Muzej za umjetnost i obrt, dvije susjedne kulturne institucije, odlučile su svojim gledateljima i posjetiteljima omogućiti popuste za jednu od manifestacija – predstavu ili izložbu.

Donositelji ulaznice jedne od dramskih predstava, Lulu ili Daleke zemlje, u Muzeju za umjetnost i obrt imaju pravo na popust na izložbu Hermann Bollé: Graditelj hrvatske metropole i obrnuto – donositelji ulaznice izložbe u HNK-u imaju pravo na popust za jednu od navedenih dramskih predstava.

Suradnja će trajati do završetka kazališne sezone 2014./2015. u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here