Početna Izbor Pomagači u borbi protiv alergija

Pomagači u borbi protiv alergija

Čempresi su velika porodica zimzelenih drvenastih biljaka: čempresa, borovice i tuja. Široko su rasprostranjeni po Hrvatskoj, posebno na Jadranu. Proizvode pelud u velikim količinama, umjerenoga alergijskog potencijala. U kontinentalnim krajevima, ovisno o meteorološkim uvjetima, pelud čempresa je prisutan u zraku najčešće do kraja lipnja, a na Jadranu kroz cijelu godinu. Trenutno je koncentracija peludi čempresa u Zagrebu izrazito visoka.

Simptome raznih vrsta alergija i njima povezani pad imuniteta, olakšajte cjelovitim pristupom te na prirodan način. Razgovarali smo s bio&bio savjetnicom i homeopatkinjom, Denis Krelja, koja na temelju brojnih iskustava, predlože najučinkovitije prirodne dodatke prehrani.

  1. Arabinoksilan

Već nadaleko poznat MGN-3 arabinoksilan, proizvod od shiitake gljiva i rižinih mekinja, prema mnogim je istraživanjima dokazano koristan za podizanje imuniteta i problema s alergijama. Odličan je izbor, zbog brzog i učinkovitog imunomodulirajućeg djelovanja bez štetnih posljedica.

  1. Havajska spirulina

Želite li popraviti imunitet i organizmu olakšati borbu protiv simptoma alergije, predlažemo superioran dodatak prehrani – Havajsku spirulinu. Ova mikro-alga sadrži vitamin A iz beta karotena, vitamin K, B12, željezo te prirodno prisutne enzime i klorofil. Havajsku spirulinu kao najcjelovitiji dodatak prehrani istražuje čak i američka NASA!

  1. Crni kim

Jedan je od najčešće korištenih preparata kod alergija. Svojim antihistaminskim djelovanjem ublažava sve simptome alergije. Dobro ga je uzimati preventivno, ali pomaže i u akutnoj fazi. Svakako izaberite onaj s ekološkim certifikatom, kako biste bili sigurni u njegovu čistoću.

  1. Tinktura astragalusa

Ovaj snažan adaptogen iz tradicionalne kineske medicine koristi se kao opći tonik za jačanje organizma. Odlična je podrška kod sezonskih alergija, olakšava disanje, učinkovit je kod astme te ublažava alergijski rinitis.

  1. Reishi gljive

Jedna od najcjenjenijih ljekovitih gljiva, ima imunomodulatorno djelovanje te čisti i regenerira jetru.Vrlo je korisna kod respiratornih problema, bronhitisa te sezonskih alergija. Sadrži lanostanantihistaminskog djelovanja.

Uz odgovarajuću izbalansiranu prehranu i eliminaciju toksina iz organizma, ove dodatke uključite u svoj plan osnaživanja imuniteta.

Saznajte više na https://www.biobio.hr/bioblogija/kako-ojacati-imunitet-i-smanjiti-simptome-alergije-2585/

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here