Druge adventske subote u Preobraženskoj ulici slavio se uspješan prvi tjedan ovogodišnjeg nastavka projekta “Poklon s pričom – Story Super Božića sa Superseniorima” koji je svim generacijama donio pregršt zanimljivog sadržaja i ugodnog druženja.

U prvih tjedan dana održano je čak trinaest radionica – za djecu, mlade i superseniore. Tako ste ovoga tjedna, od ponedjeljka do petka, mogli sudjelovati u kreativnim radionicama izrade raznih blagdanskih ukrasa i čestitki, kušati slasne sirove slastice, čitati poeziju, vježbati “vijuge” kroz učenje stranih jezika, korištenje pametnih telefona, metode boljeg pamćenja, mozgalice i slagalice te se uvjeriti da za osvajanje Oscara nikad nije kasno, ako ste dovoljno hrabri da krenete na glumačke radionice.

Voditeljica glumačke radionice, poznata domaća glumica Sara Stanić, oduševljena je prvom održanom radionicom: ‘Atmosfera je bila odlična! Bilo je zanimljivo vidjeti kako se naši Superseniori smiju i zabavljaju. Svi su se iskreno trudili, a neki su ostavili bez daha pokazanim talentom i potencijalom. Iznimno se veselim našem idućem susretu i s nestrpljenjem očekujem vidjeti čime će me idući put iznenaditi’.

Njena još poznatija kolegica, superseniorka glumica Nada Rocco, koja se u svojim najboljim godinama aktivno bavi promicanjem kulture sirovojedstva također je bila oduševljena odazivom i interesom za njenu radionicu.‘Htjela bih podići svijet ljudi o zdravoj hrani i zato smatram da su ovakve radionice hvalevrijedni projekti koje mogu pomoći ljudima da promijene svoje navike i pridonesu vlastitom zdravlju. Koliko je to ljudima uistinu zanimljivo, dokazao je odličan odaziv na današnju radionicu’, zadovoljno je zaključila Nada.

Ono što se ovim projektom prije svega želi poručiti jest želja za aktivnim uključivanjem osoba starije životne dobi u svakodnevicu te omogućavanje da budu što aktivniji i imaju što bogatiji i bolji život.

A upravo su Superseniori ti koji su i ove subote podigli atmosferu u Story Supercaffeu te uz pomoć Djeda Mraza i njegovih pomoćnica Mrazica, uz glazbenu podršku DJ Saše Šoštarića te plesnih skupina Super bake i Maksimirske lastavice, pokazali svima kako su godine samo broj!

Niske temperature i mokri pločnici nisu bili razlog da bake i lastavice ne pokažu s koliko elana i entuzijazma vježbaju svoje koreografije i uživaju u svakom plesnom pokretu. Svojim su nastupom “zasutavile promet” u Preobraženskoj ulici i doista su bile glavne zvijezde subotnje špice.

‘Ja ne razlikujem ljude po dobi i za mene su godine doista samo broj. Često kažem da ‘volim sve ono što vole mladi, tako da stvarno podržavam projekt uključivanja Superseniora u svakodnevni život’, otkrio nam je glumac Otokar Levaj koji je priznao da je ovdje umirovljen zbog svojih godina, dok u SAD-u i na Floridi, gdje živi većinu godine sa svojom suprugom, svi rade dok god se osjećaju vitalni i sposobni za rad, bez obzira na godine.

‘Život ne staje nakon 20-e, 30-e a ni 40-e, tako da se divim vašoj akciji. Vjerujem da trećoj dobi nije lako živjeti u našoj državi, što zbog zdravlja i situacije u kojoj se nalazimo, zato smo svi mi mlađi od njih dužni uključiti ih u našu svakodnevicu, pomoći im. Ja sam evo u situaciji da sada više moram pomagati svojoj majci, koja više nije toliko vitalna kao prije i iz prve ruke mogu posvjedočiti koliko je važno da smo im pri ruci, da oni shvate da su nam i dalje jako važni, potrebiti, ne samo u smislu roditeljstva, nego i velikog životnog iskustva koje nam mogu prenijeti!, zaključila je Bojana Gregorić Vejzović.

Inače, Zaklada Zajednički put, suorganizator čitave akcije, kontinuirano podiže kvalitetu života starijih osoba Grada Zagreba uključujući ih u zajednicu. Zajedničkim projektom ‘Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima’ žele pridonijeti osvještavanju javnosti o potencijalima koje starije osobe imaju i kojima doprinose boljitku zajednice.
Ako se niste uspjeli priključiti radionicama ovoga tjedna, ne brinite – mnoge radionice koje su ovoga tjedna održane imaju svoj nastavak u narednom tjednu, a također će tu biti i nekih novih. Svakako treba izdvojiti radionice poznate televizijske voditeljice i kreativne kuharice – Karmele Vukov Colić koja će kroz svoje dvije radionice sa polaznicima podijeliti svoju umjetničku stranu.

Lako je za zaključiti kako je ‘Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima’ adventski program s najviše sadržaja za sve generacije, a detaljan raspored događanja moguće je vidjeti na https://superseniori.hr/kalendar/ i odabrati radionicu po svom guštu!