Početna Izbor Pogledaj “Alana Forda” u režiji Daria Harjačeka

Pogledaj “Alana Forda” u režiji Daria Harjačeka

Prošlo je više od 40 godina od prvog objavljivanja „Alana Forda“ u Hrvatskoj, jedinoj zemlji u kojoj je doživio istinski kultni status. Teatarska verzija u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih pokušava ući u duh jezika i smisao grotesknog humora njegovih tvoraca Magnusa i Maxa Bunkera kako bi se progovorilo o mistifikaciji pojmova bogatstvo i siromaštvo.

Živeći u vremenu u kojem se na duhovnom planu sve više ostvaruje ideja diktature proleterijata, preuzimanja vlasti od strane sirotinje – u smislu političkog zaklinjanja u sirotinju kao ideal poštenja, skromnosti i moralne čistoće – predstava bazirana na stripu želi razbiti spomenute stereotipe. Tako dugo dok je novac kanonska vrijednost sistema, i siromašni i bogati zapravo robuju istom bogu, jednako su smiješni i jednako vrijedni prezira.

U predstavi glume: Milivoj Beader, Rajko Bundalo, Zoran Čubrilo, Katarina Bistrović Darvaš, Nataša Dorčić, Doris Šarić Kukuljica, Petar Leventić, Edvin Liverić, Danijel Ljuboja, Filip Nola, Urša Raukar, Kristijan Ugrina, Vedran Živolić i ostali.

 

Ne znaš kamo u nedjelju?

Dijelimo 3×2 ulaznice za predstavu.

Sve što treba je odgovoriti na pitanje – koliko godina je prošlo do prve objave Alana Forda u Hrvatskoj?

Odgovore šaljite na mail [email protected] do subote točno u podne!

DOBITNICI:Katarina Crnogaj, Martina Žigman i Filip Liović

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here