Iako je školska godina odavno započela, vrata kino-škole tek se otvaraju! Proslava 10. rođendana programa počinje novim, zimskim ciklusom! Školske će klupe biti zamijenjene kino-gledalištem, a kokice rođendanskom tortom!

Filmsku naSTAVu godišnje pohađa oko 200 srednjoškolaca iz Zagreba, ali i susjednih gradova poput Karlovca i Samobora.

Radi se o jedinom filmsko-obrazovnom programu koji je potpuno besplatan i namijenjen srednjoškolcima, a sudjelovanje u zimskom ciklusu omogućeno je uživo u prostoru kina Tuškanac te online.

Filmska naSTAVa program je koji ne samo obrazuje, nego i odgaja nove generacije konzumenata filmske, a time i svih ostalih umjetnosti te buduće aktivne sudionike javne kulturne ponude grada Zagreba i središnje Hrvatske. Program pomaže polaznicima i u daljnjem školovanju – u tome da se bolje izražavaju i jasno iznose svoje stavove, da razmišljaju analitički i kritički te, najviše od svega, potiče ih na daljnji kreativni rad.

Prvi dan zimskog ciklusa Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac kreće 20. veljače, a ciklus će trajati do 24. veljače. Oni koji neće moći sudjelovati iz kina, moći će se uključiti u online nastavu 22. i 23. veljače.

Vrijeme trajanja naSTAVe je od 10 do 14 sati.

Polaznici će kroz pet dana nastave učiti filmsku teoriju i povijest filma te kako analitički i interpretativno pristupiti filmskom djelu, razvijajući na taj način kritičko mišljenje. Praksa je pokazala da se brojni sudionici naSTAVe nastavljaju baviti filmom, a mnogo se njih redovito vraćaju na program ne bi li proširili svoja znanja.

Uz program za srednjoškolce, zimski je ciklus u ovoj rođendanskoj godini obogaćen radioničkim programom za djecu, odnosno radionicom animiranog filma, koji počinje paralelno s početkom nastave- u maloj dvorani kina Tuškanac.

Vidimo se u kinu!

Više informacija o programu: https://filmskanastava.hfs.hr/