Foto: shangai boleroUmjetničkom rezidencijom Temporaries i pozivom na radionicu plesa i kompozicije Plešući Bolero sa Shangai Bolerom, pod vodstvom Didiera Therona počinje predprogram trećeg izdanja Ganz novog festivala.

Od 20. kolovoza do 2. rujna 2013. godine umjetnici Ana Dubljević, Dušan Broćić, Igor Koruga, Jovana Rakić Kiselčić, Ljiljana Tasić i Marko Milić gostovat će na rezidencijalnom programu u Teatru &TD, kako bi nastavili rad na djelu Temporaries.

Temporaries je umjetnički projekt koji se u širem smislu bavi privremenošću kao radnim uvjetima u kontekstu nezavisne scene izvedbenih umjetnosti u Beogradu, i u međunarodnom kontekstu suvremenog plesa i performansa. Projekt predlaže analizu, promjenu, propitivanje i isprobavanje “zajedništva“na mikrorazini, u određenom kontekstu u kojem se izvodi te na individualnoj razini gostujućih sudionika.

Umjetnička rezidencija dio je projekta Apap – Izvedbena Europa 2011.-2016. Ovaj projekt podupire Europska komisija, program Kultura 2007-2013.

Intenzivna, petodnevna, stvaralačka radionica pod vodstvom cijenjenog francuskog koreografa i plesača, Didiera Thérona, održava se od 2. do 6. rujna u Kinu SC, a usredotočuje se na skladbu SHANGHAI BOLERO. Radionica je namijenjena plesačicama, koreografkinjama i izvođačicama.

Uključuje tehnički sat plesa (1h30), probe (3h30) te diskusije o Boleru. Posljednjeg dana radionice održat će se javna prezentacija u Kinu SC.

Radionica će se baviti osnovnim idejama suvremenog plesa: korištenjem poda, kontaktom, idejom težine, te korištenjem prostora. Proučavat će se pravila specifične koreografske kompozicije Didiera Thérona SHANGHAI BOLERO.

Proučavat će se glazba i skladba Bolera. Raspravljat će se o ulozi ove skladbe u povijesti glazbe te kako SHANGHAI BOLERO kroz ples daje odgovor na Ravela.

Foto: shangai bolero

Prijave s kratkim životopisom i kontaktom (mobitel) primaju se na [email protected] do 28. kolovoza u ponoć. Radionica je besplatna, što možemo zahvaliti Francuskom institutu u Zagrebu, Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport.

Glavni program ovogodišnjeg Ganz novog ganz ganz novog festivala održava se od 14. do 22. rujna u Studentskom centru u Zagrebu, a ulaz na sva događanja je besplatan.

Vizual 1