Svjetski savez mladih Hrvatska (dalje: SSMH) ponovno okuplja preko 500 mladih u Zagrebu na konferenciji “Uspon do slobode ili slobodan pad?” koja će se održati od 25. do 29. 11. 2019. godine.

Tjedan SSMH je središnja konferencija koju organizira udruga Svjetski savez mladih Hrvatska i jednom godišnje kroz 5 dana okuplja preko 500 mladih, stručnjake, poduzetnike, poznate osobe iz javnog života. 

Ovogodišnja konferencija aktualizirat će temu slobode kroz niz događaja poput okruglih stolova, tribina i dnevnih radionica na kojima ćemo tražiti autentičnu definiciju slobode i raspravljati o aktualnim društvenim temama poput: očuvanja okoliša, zapošljavanja mladih, kulturi, transhumanizmu i modernim tehnologijama.

ponedjeljak 25. 11. 2019. godine s početkom u 18h otvaramo 7. Tjedan SSMH okruglim stolom “Perspektiva u stečaju” na kojem će Božo PetrovIvan Vidiš, Luka Zrinski i Marko Burčul govoriti o povećanju zapošljavanja mladih. Navedeni govornici raspravit će o mjerama, pravima i poticajima za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih te staviti naglasak na važnost ekonomskih sloboda za mlade u hrvatskom društvu.

Drugi dan konferencije rezerviran je za umjetnost. Tribina prigodnog naziva “Ulaz slobodan – od djela do zajedništva” će u utorak 26. 11. u 19h okupiti stručnjake iz različitih umjetničkih područja koji će mladima osvijestiti presudni značaj umjetnosti za doživljaj ljudskog dostojanstva. Anita Ruso, Iva Šverko i Melita Omeragić govorit će o ulozi umjetnosti u oblikovanju ljudskog zajedništva i potaknuti mlade na ostvarenje izvrsnosti kroz vlastita umjetnička djela.U srijedu 27. 11. na okruglom stolu “Transhumanizam – sloboda bez odgovornosti?” s početkom u 18h raspravljat ćemo o izazovima modernih tehnologija i transhumanizma s Krešimirom Mišakom, Bojanom Jerbićem i Odilonom Singboom. Stručnjaci iz tehničkih i humanističkih znanosti analizirat će prednosti i potencijalne pretnje razvoja modernih tehnologija i umjetne inteligencije u budućnosti.

Tema posljednjeg okruglog stola naslova “Održivost ekoloških frustracija” su zaštita okoliša i ekološki aktivizam. U četvrtak 28. 11. s početkom u 18h govornici Vladimir Paar, Ante Bagarić, Branko Grisogono i Lidija Srnec ponudit će različito shvaćanje o klimatskim promjenama i utjecaj ekološkog aktivizma na društvo, ekonomiju i politiku. Vruću raspravu dodatno će ugrijati pitanja o ekološkom aktivizmu mlade Grete Thunberg o kojoj govori cijeli svijet.

Tjedan SSMH završavamo u petak 29. 11. 2019. godine u 19h dONatorskom večerom u Ritmu grada, a za ugodnu atmosferu i pregršt smijeha pobrinut će se stand-up komičar Vlatko Štampar te mnoštvo pripremljenih nagrada. Više informacija za dONtarosku večer možete pronaći ovdje.

Molimo Vas da nam svoj dolazak na dONatorsku večer potvrdite do petka 22. 11. 2019. godine.
Cijena ulaznica za dONatorsku večer:
65 HRK studenti/nezaposleni
120 HRK zaposleni
150 HRK pravne osobe

 
Primatelj: Svjetski savez mladih Hrvatska
IBAN: HR0823600001102713007
Adresa: Vlaška 31, 10000 Zagreb
Opis plaćanja: dONiram!

Svi ostali događaji u sklopu Tjedna SSMH su besplatni!

Više informacija o 7. Tjednu Svjetskog saveza mladih Hrvatska možete pronaći ovdje.