U petak, 29. svibnja 2015. izvedbom predstave “Othello” Williama Shakespearea, u režiji Franke Perković započinje “Gavella Fair”, festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru teatra u Frankopanskoj 10, a koje će publika, tijekom dva i pol tjedna, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna!

Kao i svake sezone dosad, po završetku ove manifestacije GDK Gavella dodijelit će dvije nagrade – najboljem glumcu te najboljoj glumici u premijerno izvedenim predstavama ove sezone u kazalištu “Gavella”, a koje odabiru njezini najvjerniji gledatelji.

U konkurenciji su glumci iz ansambala predstava “Hrvatski bog Mars” Miroslava Krleže, u režiji Sebastijana Horvata, zatim “Amadeus” Petera Shaffera, u režiji Dore Ruždjak Podolski, a nastala u koprodukciji kazališta “Gavella” i festivala Grad teatar Budva, “Bojim se da se sada poznajemo” Ivora Martinića, u režiji Dominiqua Schinzera, nastala u koprodukciji s Theater und Orchester Heidelberg, a kao dio međunarodnog projekta “The Art of Aging”, “Kolovoz u okrugu Osage” Tracyja Lettsa, u režiji Slađane Kilibarde te “Othello” Williama Shakespearea, u režiji Franke Perković.

Nagrađene će izabrati prosudbeno povjerenstvo koje se sastoji od 7 članova, pretplatnika kazališta “Gavella”. Festival traje do 16. lipnja, a zatvorit će se izvedbom predstave “Candide ili Optimizam”, u režiji Krešimira Dolenčića.

Cijena ulaznica za sve predstave je 20 kuna.