plan gradaPočela je izgradnja trećeg prometnog traka od raskrižja Slavonska avenije i Hrvatske bratske zajednice do raskrižja Slavonske avenije i Savske ceste. Proširenjem sjevernog kolnika Slavonske avenije za 3 i pol metra riješit će jedan od gradskih čepova koji je mnogima prilikom odlaska na posao i povratka stvarao glavobolje. Proširenje kolnika dijelom će se protegnuti na biciklističku stazu i autobusno ugibalište u smjeru sjevera pa je od sutra izmješteno autobusno stajalište.

Kako javlja ZET od sutra, 21. srpnja od 5 sati, do završetka izgradnje dodatnog prometnog traka na Slavonskoj aveniji u smjeru zapada što se predviđa za oko 10 dana, autobusno stajalište Slavonska avenija – Marohnićeva (u smjeru zapada), bit će privremeno izmješteno na Slavonsku aveniju, oko 30 metara prije raskrižja Slavonska avenija /Vrbik XIII.

Pripremni radovi i asfaltiranje na dijelu od 150 m prije Zelene tržnice do 1200 m prema istoku trajat će do nedjelje 24. srpnja u 5 sati, obavještava se putem internetske stranice Grada Zagreba. Zauzet će se južna prometna traka južnog kolnika Slavonske avenije na navedenoj dionici, dok će se promet odvijati po preostaloj prometnoj traci. Promet će se biti prema privremeno postavljenoj regulaciji i moguće su poteškoće. Zagrepčani pozvani na strpljenje i razumijevanje, a svakako bit će ih lakše podnositi ako se sjetimo da će izgradnja trećeg traka udvostručit propusnost na Slavonskoj.