Zbog izrazito niskih temperatura posljednjih dana u Zagrebu i okolici zabilježena je rekordna potrošnja plina, čak  oko 50 posto veća nego proteklih godina. Rekao je to Bruno Lacković, direktor Gradske plinare Zagreb u današnjoj emisiji Radio Sljemena “Zagrebački razgovori”.

Prema njegovim riječima, unatoč povećanoj potrošnji plina, građani ne moraju biti zabrinuti za opskrbu jer plina ima dovoljno za svih 271.000 potrošača koje GPZ redovito opskrbljuje plinom, a cijene ostaju iste.

“Imamo potpisane ugovore s dobavljačima te ne postoji nikakav strah od nestašice. Svim bih potrošačima radije preporučio redovito servisiranje bojlera jer najsigurnija instalacija je ona koja se redovito održava.  Usprkos hladnoći nismo imali niti jedan slučaj neispravnosti ili kvarova na plinskoj infrastrukturnoj mreži.  Ona  je u optimalnom stanju i za opskrbni sustav ne postoji opasnost od zakazivanja,a sve naše ekipe su na terenu i vode brigu o ispravnosti sustava” rekao je Bruno Lacković, naglasivši kako se prema internim odlukama Plinare u danima ekstremnih hladnoća niti jednom korisniku dužniku neće isključiti plin, što prestaje važiti čim malo otopli.

U emisiji je gostovao i direktor sektora trgovine prirodnim plinom Gradske plinare Zagreb- opskrba Igor Šadura koji je objasnio novi način obračuna plina od 1. siječnja 2012.

“Novo obračunavanje energije  neće značiti nove cijene ili nemogućnost vlastitih izračuna potrošnje” naprosto se radi o usklađivanju s Pravilnikom o organizaciji tržišta prirodnog plina po kojem na uplatnicama mora biti iskazana potrošnja plina u kW/h. Po novom će potrošnja biti iskazana i u m3 i u kW/h- objasnio je Igor Šadura.

Na osvrt novinarke na aferu s ilegalnim priključcima na vodoopskrbnu mrežu, Lacković je komentirao kako su u Plinari na vijest o takvim aktivnostima u Gradskoj plinari Zagreb odmah pokrenuli internu istragu, koja je pokazala da je u njihovom sustavu sve u redu.

Od građana koji su se na kraju emisije javljali u eter stizale su danas same pohvale Plinari. “Fer odnos prema kupcima – koliko potrošimo toliko platimo i na šalterima nikad nema redova” rekla je jedna slušateljica.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here