“Predstava Nikoline Komljenović i Božidara Šumija promišljanjem odnosa objekta i subjekta postavlja tako relevantna pitanja u kontekstu izvedbenih umjetnosti a doseže i dosad nerazrješivu enigmu ljudskoga postojanja..”
Ivana Slunjski, Kulturpunkt.hr

Predstava GLA SANJE dio je većeg projekta naziva Objekt u subjekt prelazi koji je počeo 2013. godine a bavi se procesom, tijelom, međuprostorom, samostvaranjem. Prva predstava serije radova vezana je uz kralježnicu i njen subjektivitet konkretnog tijela. Gla sanje, koje je druga predstava istoimenog serijala, bavi se glasom tijela u stvarnom i metaforičkom značenju.

Ulaz slobodan uz prethodnu najavu na mail: [email protected]

  1. prosinca 2018. s početkom u 19 sati.

Autopoiesis međuprostora djelovanja igra se s iskakanjem tijela pred misao. Božidar, Nikolina i Bruno ne proizvodeći samo i sami, bivaju proizvedeni u odnosu o gledanja, gla sanja, po kretanja i razmjeni pozicija. Redoslijed događaja potpuno je neovisan od njihova poretka u prostoru i vremenu.. Besformno koketiraju sa sadržajem, smiješe se gledanju, sanjaju o glasu, odnose se u vremenu i svijetle u prostoru. Igra je to spirale improspekcija koje se skupljaju u kolaž sastavljene razglednice, tijelom ispisane. Ekspresije su koje ništa ne predstavljaju osim čistog energetskog potencijala a time čine multiplicitet sadržaja, želja i shvaćanja. To je Koreografska praksa zatečene dramaturgije te koreografske trenutačnosti koja kao zadano polazište koristi 7 pojmova: POGLED, GLAS, POKRET, PROSTOR, SVJETLO, ODNOS, VRIJEME.

Ideja: Nikolina Komljenović

Igra i izvedba: Nikolina Komljenović i Božidar Šumi

Dizajn svjetla i izvedba: Bruno Pocheron

Grafičko oblikovanje i fotografija: Tomislav Turković

Fotografije: Silvija Dogan

Produkcija: ekscena

Podrška: POUZ i Grad Zagreb, Tala plesni centar

Financije: Ministarstvo kulture RH

Zahvale :

Marko Gutić Mižimakov, Nika Pećarina, Ana Jelušić, Bruno Pocheron, Tamara Curić, Marta Krešić, Nina Gojić, Ivana Slunjski, Zvonimir Kvesić, Tomislav Turković, Robert Taradi, Katarina Arbanas, Silvija Dogan, Mladen Vujičić, Stipe Gugić, Karmen Sunčana Lovrić, Karla Horvat Crnogaj, Morana Matković, Vana Gaćina, Tara Ivanišević, Ana Marija Bogdanović, Karen Nhea Nielssen, Sepp Rinze, Katarina Pejović, Rosalind Crisp, Jason Mulhausen, Irena Mikec, UPUH, PULS, Futur II, Silvia Marchig, Mislav Žitko, Karlo Pavičić, Sonja Pregrad, Tomislav Tomaić, Teuta Gatolin, Josipa Bubaš, Colin Black, Jure, Dora Kokolj, Anamarija Jandrašek