Osnaži se plesom je projekt Škole suvremenog plesa Ane Maletić i Centra KNAP, kroz koji žele ukazati na dobrobit plesa i pokreta, te njihov pozitivan utjecaj na mentalno i fizičko zdravlje djece, koje je slijedom ružnih i potresnih događanja i uvjeta posljednje dvije godine, ozbiljno narušeno.

Subota 07.05.2022. u 11:00h / Kazalište KNAP, Ivanićgradska 41a

Ulaz besplatan

Ovim projektom se želi popularizirati aktivno bavljenje plesom i pokretom, jer uvidom u psihofizičko stanje djece, došlo se do spoznaje da ih se mora pokrenuti i uključiti u kontinuirane aktivnosti. Kako bi djeci i roditeljima približili dobrobiti plesa i plesnog obrazovanja Škola je producirala plesnu predstavu, Alisa u školi čudesa.

U ovaj projekt uključujemo djecu i roditelje izbjegle iz Ukrajine, u sklopu projekta podrške izbjeglicama iz Ukrajine HURTOK, kako bi i toj djeci olakšali integraciju i situaciju u kojoj su se našli.

Pomoći možete donacijom u željenom iznosu direktnom uplatom na račun
UDRUGE UKRAJINSKO-HRVATSKOG PRIJATELJSTVA
IBAN: HR2023400091110612039
uz naznaku – ALISA ZA POMOĆ UKRAJINI

O PREDSTAVI

Predstava “Alisa u školi čudesa” zamišljena je kao šareni, rasplesani informativni letak o Školi suvremenog plesa Ane Maletić.

Alisa pod šarmantnim vodstvom prijatelja Zeca ulazi u školski hodnik i gledajući koreografije u izvedbi učenica/ka osnovne škole upoznaje nastavne predmete. Tako publika može “zaviriti” u dvoranu u kojoj se uvježbava ishodavanje ritma, može vidjeti maštovite koreografije inspirirane likovima iz originalnog Dogsonovog romana (blizanci, nasmijani mačak, Šeširdžija itd), može doživjeti četveroručno sviranje klavira te čuti dječje pjevanje na satu glazbene kulture. Tu je i koreografija iz osnova klasičnog baleta te kostimirani prikaz audicije za one koji gledajući predstavu požele upisati našu školu. Na kraju upoznajemo odraslu Alisu, maturanticu, zrelu plesačicu suvremenog plesa čiju vještinu i izražajnost svi osnovnoškolci priželjkuju.