Uz dječje prijepodne i fantastični večernji koncert  sjajnog benda NoA, u subotu je počelo još jedno uzbudljivo izdanje Adventa kod Matoša, naj-šik adventske manifestacije u gradu. Odlični koncerti, prefini zalogaji, najoriginalniji foto punktovi, jedinstveni ugođaj i dječji program vikendom samo su dio ovogodišnje ponude.

Na poznatom šetalištu na kojem sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, s kojim se svi rado fotografiraju, i mali i veliki pronaći će nešto za sebe. Osim dječjeg programa vikendom, po čemu je baš ova adventska lokacija jedinstvena, svakako se ističe i raznovrsna gastronomska ponuda koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Advent kod Matoša- štrudla od krvavica

Bogati okusi koji će zadovoljiti i najistančanija nepca

 Svaka od devet crvenih ugostiteljskih kućica uređenih u pravom blagdanskom duhu spremna je ponuditi nešto čime će osvojiti posjetitelje na prvi zalogaj. Uz adventske klasike koje svi obožavaju, domaće kobase na nekoliko načina, slasne i bogate burgere i mirisne, ručno rađene fritule, ova adventska manifestacija nudi i nešto drugačiji koncept street food ponude.

Advent kod Matoša – germknedla s posipom od maka

Posjetitelji primjerice mogu kušati i tradicionalne zalogaje s modernim twistom koje potpisuje chef Stjepan Gojšić ispred Michelin BiB Gourmand oznakom ovjenčanog Vuglec brega: dimljeni marinirani sporo pečeni buncek s pjenicom od francuske salate, confitirana patka u mlincima, samoborska roštiljka od ludih 30-ak centimetara s kiselim kupusom i umakom od muštarde i bermeta, štrudla od krvavica i kiselog kupusa s preljevom od kiselog vrhnja i vlasca i hrustavac od jabuka, oraha i meda s umakom od vanilije.

Advent kod Matoša jedini u Zagrebu ima Planet of Plants kućicu s vege i plant-based ponudom te se mogu kušati okruglice i burger na bazi graška, tacosi od tofua ili „ne-mogu-vjerovati-da-nije-meso“ hot dog) koji obaraju s nogu već na prvi griz.

Mesoljupce će pak oduševiti i konkretni zalogaji – tacosi, buns i hot dog – na bazi ždrebetine,  najsočniji burgeri u gradu od junetine i piletine ili pak popularni ficleki (marinirana svinjetina s umacima i začinima). Za one koji požele nešto slatko, tu su fritule s jabukama, čokoladom i cimetom, germknedle punjene šljivom i čokoladom s umacima i posipima, ukusni cannoli, čoko-kuglice…

Još originalniji foto pointovi za stvaranje još ljepših uspomena

Jedina manifestacija koja scenografijom i ugođajem priziva dobra stara vremena zagrebačkog građanskog života ponovno oduševljava sve ljubitelje dobre fotke. Kamo god krenuli, jednostavno se mora stati uz starinski dnevni boravak s borovima i biljem, blagovaonu s blagdanskim ručkom i „zlatnim escajgom“ na stolu, božićni vijenac s pogledom na Katedralu, veliku ljuljačku i, naravno, već poznati prozor s pogledom na grad. Simpatični i maštoviti foto pointovi složeni su od starog i restauriranog (retro) namještaja, dok su poruke na drvenim pločama pisane rukom.

Više o događanjima na Adventu kod Matoša nalazi se na Facebook i Instagram stranici.