Noelle s pjesmom Bye Bye (Menart) treći tjedan zaredom predvodi listu HR Top 40. Time je Noelle postala prvi samostalni ženski izvođač nakon 66 tjedana s tri i/li više tjedana na broju jedan liste najemitiranijih.

Meri Andraković s pjesmom Bye Bye Blonde (Croatia Records) nalazi se na broju dva, čime je ostvarila svoj najbolji rezultat na HR Top 40 u karijeri. Suradnji grupe Buđenje i Matije Cveka Oprostija bi sve (Croatia Records) pripalo je treće mjesto. Sastav Swingers s novom verzijom singla Ive Robića Srce, laku noć (Croatia Records) nalazi se na četvrtom mjestu, a Top 5 zatvara pjesma Zamisli (Aquarius Records) u izvedbi Massima.

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 23. siječnja do 29. siječnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Prije Noelle, zadnji ženski solo umjetnik s tri uzastopne vodeće pozicije bila je Vanna, koja je sa singlom Pjesma o tebi (Croatia Records) boravila na vrhu u izvještajima od 25. listopada, te 1. i 8. studenoga 2021. godine.

Osim toga, Bye Bye je prva pjesma od navijačke suradnje Idemo Hrvatska (Croatia Records/Menart), koju su snimili ZETZ, Pero Galić, Giuliano, Ivan Penezić, Mario Roth Igor Delač, s tri i/li više tjedana zaredom na broju jedan rezultata mjerenja emitiranosti.

Ovotjedna lista broji 11 noviteta. Po prvi puta od 21. studenoga, rezultati mjerenja nisu ubilježili nijedan povratak među najemitiranije. Pod terminom „povratak na listu“ označavamo pjesme koje su boravile među 40, pa ispale s liste i naknadno se vratile. S druge strane, ovoga tjedna bilježi se najveći broj novih ulaza od 11. travnja 2022., kada je među najemitiranije ušlo 15 novih skladbi. Dvije pjesme debitirale su u Top 5.

Od 11 noviteta, osam singlova objavljeno je kao natjecateljske pjesme za izbor Hrvatske za Eurosong Dora 2023., koje će se održati u subotu 11. veljače. Time je izjednačen rezultat iz 2019., kada se osam natjecateljskih naslova s prve povratničke Dore našlo na HR Top 40 u prvom tjednu od izlaska cjelovitih pjesama.

Najviši novi ulaz (broj 2) ostvarila je Meri Andraković sa singlom Bye Bye Blonde, koja ima sličan naziv pjesme kao i prvoplasirana Noelle. Zadnji puta kada je HR Top 40 imao slučaj gotovo istih naziva pjesme, bilo je tijekom ljeta 2022. godine, a i tada je sudjelovala Meri Andraković.

Za potrebe smotre CMC festival, Meri Andraković objavila je singl Briga me za sve (Croatia Records), a skoro isti naslov imala je i pjesma u izvedbi Kornelije Briga me za sve (Uvijek u banani) (Croatia Records). Oba naslova provela su četiri zajednička tjedna među najemitiranijima u lipnju.

Nedavno je glazbeni svijet u Hrvatskoj proslavio 100. godišnjicu rođenja velikog umjetnika Ive Robića. Iako nije napisao većinu svojih pjesama, Ivo Robić autor je singla Srce, laku noć (Croatia Records) s kojom se prvi puta našao u rezultatima mjerenja emitiranosti (četvrto mjesto), gotovo 23 godine nakon odlaska.

Za novu verziju izdanja Srce, laku noć zadužen je sastav Swingers, koji su duetirali s Ivom Robićem zahvaljujući modernoj tehnologiji. S ovim rezultatom, grupa Swingers našla se među najemitiranijima prvi puta od lipnja 2022. i obrade singla grupe Parni valjak Kao ti (Aquarius Records).

Pjesma ‘Srce, laku noć’ nastala je povodom obilježavanja 100. rođendana Ive Robića, a kao logičan nastavak suradnje na pjesmi ‘Jabuke i trešnje’ koja se dogodila još za života velikog Mister Morgena“, riječi su Roberta Marekovića, “‘Srce, laku noć’ je bio jednostavan izbor iz razloga što je riječ o pjesmi koju je napisao sam Ivo Robić, a pjesma je godinama bila favorit domaćih glazbenika kada je zatvaranje nastupa bilo u pitanju. Spot je sniman u prostorima bivše Gradske Kavane u kojima je Mister Morgen započinjao svoju karijeru, što daje na autentičnosti kada je video izvedba u pitanju. Trebamo njegovati baštinu kako bi sagradili temelj za budućnost naše glazbe.

Od preostalih sedam singlova s Dore 2023., među 20 se nalaze suradnja grupe Top of the Pop i Marija 5rekovića (Petrekovića) Putovanje (Croatia Records) na broju 12, Eni Jurišić s baladom Kreni dalje (Aquarius Records) na 13. mjestu, Damir Kedžo sa singlom Angels and Demons (Croatia Records) na 16. poziciji i Detour s naslovom Master Blaster (Aquarius Records) na 17. mjestu. Let 3 prisutan je među najemitiranijima po prvi put od 21. ožujka 2022. i to sa singlom Mama ŠČ! (Dallas Records) na broju 27.

Svoj debi na HR Top 40 ostvario je vokalni etno sastav Harmonija disonance s pjesmom Nevera (Lei, lei) (Universal Music Hrvatska), čiji video na servisu YouTube ima uvjerljivo najviše pregleda od svih natjecatelja (gotovo 420 tisuća) i streamova na streaming servisu Spotify (preko 41 tisuću). Posljednji novitet s Dore 2022. jest singl Grijeh (Croatia Records) u izvedbi Borisa Štoka.

Pjesma Tko te voli kao ja (Croatia Records) u izvedbi Davora Borne jest 20. najemitiranija ovoga tjedna. Time je Davor Borno ušao na HR Top 40 nakon više od dvije godine i božićnog izdanja San božićne noći (Croatia Records).

Radi se o devetom singlu s albuma Kad zagrmi dalmatinska (Croatia Records), originalno objavljenoga u lipnju 2021. godine. Izdanje Kad zagrmi dalmatinska tijekom 2021. godine nalazilo se deset tjedana na Top-listi prodaje domaćih albuma, a najbolji plasman ostvarilo je 23. lipnja (broj 8).

“Pretpostavio sam da će se pjesma ‘Tko te voli kao ja’ svidjeti mojoj publici i da bi mogla dobro proći. Posebno me veseli da je u tako kratkom roku dospjela na HR Top 40 listu. Jako mi je drago što su slušatelji i radijski urednici prepoznali njezinu kvalitetu”, izjavio je Davor Borno.

Na 26. mjesto među najemitiranijima ušao je sastav Cambi. s baladom Moja duša (Dallas Records). Kao i u slučaju Davora Borne, u pitanju je jedan od naslova s albuma Zaljubljen, objavljenoga krajem studenog protekle godine.

Moja duša jest četvrti singl grupe Cambi. koja je boravila na HR Top 40 u proteklih godinu dana. Prije pjesme Moja duša, gledajući od veljače 2022., među najemitiranijima proveli su naslovi Zaljubljen, Od milijun samo jedna Ruka u ruci.

“Sretni smo što je ‘Moja duša’ pronašla mjesto u HR Top 40. Pjesma kojoj tepamo da je nasljednica ‘Zaljubljen’ predstavlja zadnji singl sa našeg novog albuma i nadamo se da zaista, u skladu sa svojim nazivom, dira u dušu”, izjavio je Jure Nikolić u ime sastava Cambi.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Bye Bye koju izvodi Noelle predvodi regije Dalmacija, Istra i Primorje, Slavonija i Središnja Hrvatska. U regijama Grad Zagreb i Zagorje najviše je emitiran singl Samo se ljubit isplati u izvedbi Jelene Rozge.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.