Singl Zamisli (Aquarius Records) u izvedbi Massima predvodi ovotjedno izdanje liste HR Top 40. Time je došao na prvo mjesto nakon gotovo 30 tjedana boravka među najemitiranijim domaćim singlovima u hrvatskom radijskom eteru.

Prošlotjedni broj jedan, suradnja Eni Jurišić Matije Cveka Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) nalazi se na broju dva, a Vatra s baladom Javi se kad stigneš (Dallas Records) popela se na treću poziciju. Rišpet i Zorica Kondža s duetom Pružimo nam šansu (Hit Records) došli su na četvrto mjesto, a Top 5 zatvara Jelena Rozga s pjesmom Samo se ljubit isplati (Tonika).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 2. siječnja do 8. siječnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
U tjednu u kojem smo se oprostili od Massima Savića, prerano otišlog 23. prosinca 2022. godine, radijske stanice emitirale su njegove singlove iz gotovo četiri desetljeća duge karijere. Zamisli je jedini Massimov singl objavljen tijekom 2022. godine, i iz tog razloga kvalificiran za ulazak među 40 najemitiranijih.

S ovotjednim rezultatom, Massimo je ostvario svoj prvi broj jedan od 17. svibnja 2021. i pjesme Putujemo i kad stojimo (Aquarius Records). Dosadašnji najbolji rezultat sjetne balade Zamisli bilo je drugo mjesto, ostvareno u četiri navrata – 27. lipnja4. srpnja26. rujna i 9. siječnja 2023.

Singlu Zamisli trebalo je 30 tjedana da dođe na vrh mjerenja, što je uvjerljivo najviše kada gledamo rezultate proteklih pet godina. Dosadašnji najdulji rezultat od ulaska na listu do dolaska na prvo mjesto bio je deset tjedana (od 8. studenoga 2021. do 10. siječnja 2022.), koliko je trebalo grupi Vatra sa singlom Nova godina nije se dogodila (Dallas Records).

HR Top 40 ovoga tjedna bilježi sedam promjena, od čega je jedan novi ulaz. Ovo je ujedno najmanji broj noviteta od 5. rujna 2022., kada je također jedna pjesma debitirala u rezultatima mjerenja.

Ovotjedna lista je ujedno prva nakon sedam tjedana bez prigodnih singlova. Tijekom studenoga i prosinca, počevši od 28. studenoga, na listi su boravili naslovi namijenjeni Svjetskom nogometnom prvenstvu i Božiću. Još proteklog tjedna, među najemitiranijima boravili su Nela s pjesmom Dobro jutro, Božić je (Croatia Records) na broju 20 i Pravila igre sa singlom Sretan Božić ljubavi (Gema Produkcija) na 22. poziciji.

Najviši (i jedini) novi ulaz (broj 28) ostvarila je Emina Arapović sa singlom Jaka žena (Menart). Time je Emina Arapović ušla na HR Top 40 po prvi put nakon šest i pol godina, kada je 9. lipnja boravila s pjesmom Premija (Dancing Bear).

Izuzetno sam sretna sa ulaskom mojeg novog singla ‘Jaka žena’ na HR Top 40! Veliko hvala svim urednicima radio postaja koji su prepoznali moju pjesmu kao dio njihovog programa!,” izjavila je Emina Arapović, i dodala, “a najviše zahvaljujem mojoj publici i fanovima koji su ostali vjerni sve ove godine te sa jednakim žarom slušaju i objavljuju moje pjesme!
Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Zamisli  koju izvodi Massimo predvodi regije Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija i Središnja Hrvatska. U regiji Zagorje najviše je emitiran singl Samo se ljubit isplati u izvedbi Jelene Rozge.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.