Početna Turistički vodič Pink Day Zagreb – nezaobilazan i originalan festival

Pink Day Zagreb – nezaobilazan i originalan festival

4. Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina powered by WOW ove subote je u Muzeju Mimara okupio brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina i pjenušaca te najbolje proizvođače ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svom Festivalu u festivalu Green in Pink. Preko tisuću posjetitelja uživalo je u odličnoj atmosferi i kušalo više od 100 vrhunskih rosé vina.

Festival je uveličalo i svečano otvorio gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić koji je simbolično prerezao ružičastu vrpcu i pozdravio ovaj hvalevrijedan projekt po kojem Zagreb na vinskoj karti Europe iz godine u godinu postaje sve poznatiji.

Udruga WOW i ove je godine inicirala je humanitarnu akciju. Ove godine je to bio Pink Tuesday, održan 8. ožujka kad se skupilo 13.500 kuna – što je dovoljno za jednogodišnju školarinu perspektivne studentice Ivane Paladin, jedne od najuspješnijihm studentica Agronomskog fakulteta koja ljubav prema vinskim sortama gaji još od malih nogu. Prošavši selekciju humanitarne organizacije Dora, a uz pomoć WOW-ica, Lions kluba ”Zrinjevac” i organizacije poslovnih žena Zonta klub Zagreb – Ivana je dobila iskaznicu udruge WOW i prikupljene donacije.

Na samom Pink Day-u Zagreb – sve su radionice, odreda međunarodne izazvale veliko zanimanje i do posljednjeg popunile sva predviđena mjesta. Bile su to: „Italija u ružičastoj čaši powered by American Express“ radionica je kojom su predstavnice talijanske udruge „Donne del vino Piemonte“ Fiammetta Mussio i Francesca Poggio – predstavile rosé vina iz ove regije koja je tradicionalno poznata po crvenim vinima. Poseban gost Festivala bio je Tiziano Cacciani, poznati talijanski sommelier za maslinova ulja koji je vodio radionicu ”Zelena Italija – zelena Hrvatska” te sudionike upoznao s razlikama između djevičanskih i ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Slovenska radionica ”To Pink or Not to Pink” sudionicima je predstavila najbolja slovenska rosé vina, a ujedno najavila ovogodišnju novost – ovogodišnji iskorak Festivala ružičastih vina i u Sloveniju. Upravo stoga je radionici prisustvovala i veleposlanica Slovenije, njena ekselencija gospođa Smiljana Knez koju posebno veseli slovensko izdanje Festivala, u Mariboru 7. travnja.

I ovoga puta festival je pokazao da nije samo vinska smotra nego ružičasti, optimistični pogled na svijet i život te da svake godine ostvarujemo svoj cilj: podignuti ljestvicu kvalitete ružičastog vina, pokazati ženstvenu stranu vina, upoznati Zagreb s najboljim maslinovim uljima, promicati kulturu stola i umjereno uživanje u vinu – rekla je predsjednica udruge WOW i osnivačica Pink Day Zagreb, novinarka Sanja Muzaferija koja predvodi organizacijski tim koji je ove godine činilo šest WOW članica (M. Vukelić, M. Cipranić, A. Marić, V. Pirnat i S. Miljković), uz agenciju IM&C.

Završetkom 4. Pink Daya, Udruga Women on Wine/WOW najavila je i mali jubilej: ove godine WOW slavi 5. rođendan !

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here