Ovogodišnji će INmusic festival od 20. do 23. lipnja uz uobičajene nastupe svjetskih zvijezda suvremene glazbe biti u znaku Europske godine mladih. Time je potaknuta suradnja INmusic festivala sa Superval festivalom kako bi zajedničkim snagama poticali djecu i mlade u otkrivanju i razvoju njihovih glazbenih talenata. Naime, četiri od ukupno 24 benda koja će 17. i 18. lipnja sudjelovati na Superval festivalu svoje će nastupe nastaviti koji dan kasnije na INmusic festivalu u društvu najvećih svjetskih imena suvremene glazbe.

Jubilarni, petnaesti INmusic festival održava se na staroj lokaciji – na prostoru jarunskih otoka, a prvi put trajat će četiri dana, dan duže nego prije.

Popis najavljenih izvođača doista je impresivan: The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Tamikrest, Snapped Ankles, Šumski, Porto Morto i dr.

INmusic festival uživa veliki ugled među ljubiteljima suvremene glazbe, što je potvrdio kultni New Musical Express uvrstivši ga na popis najvećih svjetskih festivala. U 14 godina održavanja INmusic festival je ugostio više od 430 glazbenih sastava iz 32 zemlje te je održano više od 500 koncertnih nastupa poznatih svjetskih izvođača, od kojih je mnogima upravo na pozornici INmusic festivala bio prvi nastup u Hrvatskoj.

Informacije o ulaznicama i kampu potražite na https://www.inmusicfestival.com.