Posljednji tjedan u siječnju donosi bogat i raznovrstan program u rasponu od jazza do housea – od novog sessiona najboljih domaćih instrumentalista preko dugoočekivane promocije albuma genijalaca iz benda Chui do cjelovečernjeg nastupa Ilije Rudmana.

CHUI, 26. 1.

Chui će 26. siječnja održati koncertnu promociju dvostrukog albuma Zagreb Berlin koji je, uz odlične kritike, našao na vrhovima svih godišnjih top lista. Na koncertu će predstaviti i vinilno izdanje albuma kojeg je svojom genijalnom naslovnicom obilježio naš svjetski poznat ilustrator i strip crtač Igor Kordej. Najradišniji sastav na hrvatskoj sceni i višestruki dobitnici prestižnih glazbenih nagrada Porin i Rock & Off, nastupit će u već dobro poznatoj formaciji sastavljenoj od Tonija Starešinića na klavijaturama, Vojkana Jocića na saksofonu, uz ritam sekciju koju čine Ivan Levačić na bubnjevima te Konrad Lovrenčić na basu.

https://www.facebook.com/events/3073805642910359

ILIJA RUDMAN, 27. 1.

Ponekad u moru dobrih gostovanja i bogatih line upova nedostaje vremena za kvalitetne nastupe domaćina. Zbog toga Peti Kupe uvodi seriju allnightera u kojoj će nastupiti naši najbolji DJ-i i prijatelji kluba. Najbolji izbor za prvo izdanje je Ilija Rudman koji se upravo vratio s novogodišnje svirke u Brazilu gdje je nastupao s Joakimom i drugim akterima probrane ekipe svjetske house scene. Godina koju smo upravo otpratili bila je vrlo plodna za Iliju. Uz vinilno izdanje LP-a Meteor One za prestižni Soul Clap Records iz New Yorka, objavio je i remix za Crazy P za gigantski !K7 Records. Ova, pak, godina donosi nosi i nova vinilna izdanja, nastup na Love International Festivalu i u prestižnim svjetskim klubovima.

https://www.facebook.com/events/1116212112377838

NOGUESTLIST, 28. 1

NoGuestlist novi je klupski program čije će se prvo izdanje 28. siječnja održati u Petom Kupeu. Nastupaju poznata domaća house imena Aldo Morro, Yakka, Chuba Chubs, Damian Leboss, Pablo Panda, a posebni gost je Dekova, hrvatski DJ i producent s brojnim nastupima u svijetu.

https://www.facebook.com/events/738304961084630

Ulaznice za sva događanja u Petom Kupeu dostupne su putem poveznice: https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe