Foto: PRESSNa 63. Hanžekovićevom memorijalu ostvareno je pet novih rekorda mitinga, a najveće iznenađenje napravila je 34-godišnja Amerikanka Gia Lewis-Smallwood. Ona je u bacanju diska pobijedila olimpijsku i svjetsku prvakinju Sandru Perković, bacivši pritom sa 66.29 i novi rekord ‘Hanžeka! Sandra je bila druga sa 65.63.

„Došla sam tu, dala sam sve od sebe, do kraja sam se borila i trudila što je najvažnije, nisam odustajala. Glava je bila ta koja je vukla, glava mi ja dala snagu. Bacila sam 65.63, pod takvim uvjetima s takvim problemima. Prije 10 dana nisam mogla stajati, a kamo li hodati, danas sam izašla na stadion kao da mi nije ništa. Velika je ova pobjeda, pobijediti samu sebe… To je nešto neopisivo, pokazati sebi da mogu i kada je nemoguće“, rekla je vidno potresena Sandra, koja nakon mitinga nije mogla suspregnuti suze.

„Danima sam šutjela i borila da se uopće pojavim na natjecanju i uspjela sam. Ne žalim ni za čime, presretna sam što sam dala sve od sebe za naše navijače . Zahvaljujem svima što su me došli podržati i kada je najteže i bodriti svoju olimpijsku, svjetsku i europsku prvakinju . Hvala vam svima, a sada idemo dalje idemo u Bruxelles pokupiti dijamant za koji smo se borili ove godine“, zaključila je Sandra.

Nove rekorde mitinga postavili su i Kenijac Caleb Mwangangi na 3.000 metara (7:35.06), Brazilac Augusto Dutra u skoku s motkom (5.75), Finac Tero Pitkämäki u bacanju koplja (86.36) te Etiopljanka Hiwot Ayalew na 3000 metara zapreke (9:28.71).

U memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama Boris Hanžeković pobjedu su sa 13.25 podijelili svjetski prvak i doprvak, Amerikanci David Oliver i Ryan Wilson dok je treći sa 13.30 bio olimpijski  pobjednik iz Pekinga, Kubanac Dayron Robles.

„Zbog umora sam napravio nekoliko pogrešaka u utrci, zapeo sam za tri prepone, ali uvijek je teško trčati u ovo doba godine. Navijači su bili odlični i sigurno dolazim i sljedeće godine”, kazao je Oliver.

U odličnoj utrci na 100 metara pobijedio je s 9.97 Amerikanac Mike Rodgers ispred Jamajčanija Kemara Bailey-Cola 9.99, dok je svjetski doprvak Justin Gatlin bio treći sa 10.01.

Foto: PRESS