Početna Izbor Partibrejkers i ove jeseni u Tvornici kulture

Partibrejkers i ove jeseni u Tvornici kulture

Partibrejkers

Partibrejkers i rokenrol vraćaju se u Tvornicu kulture. Nakon više od godinu i pol od samostalnog koncerta u Šubićevoj i nešto više od godinu dana od nastupa na festivalu Brijačnica, omiljeni i kultni beogradski rokeri u subotu, 14. listopada 2023. godine donose nezaustavljivu žestinu, distorzije i nezaboravne stihove pred zagrebačku publiku.

Partibrejkers – „Hoću da znam“

Bend Partibrejkers prošle je godine proslavio 40 godina svog djelovanja, a tijekom četiri je desetljeća postao sinonimom za rokenrol. Iskrene, sirove i žestoke svirke njihov su zaštitni znak, a njihovi su stihovi uklesani u povijest, kako beogradskog, tako i regionalnog rokenrola i glazbe uopće. S impresivnim brojem koncerata u nogama, Partibrejkers još uvijek jednakom snagom i energijom sa svojom vjernom publikom dijele svoju glazbu i emocije te pune klubove i koncertne dvorane. Skupina je to čija je biografija tijekom desetljeća djelovanja, unatoč preprekama i razilaženjima benda te promjenama u postavi dokazala kako je rokenrol jači od života. Bogata je diskografija iznjedrila mnoštvo hitova i klasika koji su postali važnim značajkama svog vremena, a stihovi su postali svakodnevnim parolama i dijelom opće kulture. Hitovi su se iskristalizirali već prvim albumom ”Partibrejkers”, 1985. godine, a niz se nastavio izdanjima ”Partibrejkers II” (1988) te ”Partibrejkers III” (1989). U sljedećem desetljeću na kazeti objavljuju koncertno izdanje ”Zabava još traje” (1992), te albume ”Kiselo i slatko” (1994) i ”Ledeno doba” (1997). Objavili su i dvije kompilacije: ”Najbolje od najgoreg”(1996) i ”San i java” (1999). Uslijedili su ”Gramzivost i pohlepa” (2002), ”Sloboda ili ništa” (2007), ”Krš i lom” (2010). Brejkersi su svoje posljednje studijsko izdanje objavili 2015. godine, album ”Sirotinjsko carstvo”.

Partibrejkers – „Kreni prema meni“

„Isti, posebni, slobodni i samo svoji“, Partibrejkers ovog listopada donose zvuk rokenrola, svoje zarazne riffove i divlje ritmove u Tvornicu kulture. ”Kreni prema meni”, ”Sit gladan”, ”Ako si…”, ”Stoj, Džoni”, ”Ti moraš biti moja”, ”Lobotomija”, ”Hoću da znam”, ”Zemljotres”,  ”Hipnotisana gomila” i druge pjesme Brejkersa vječne su i bez roka trajanja, a svirat će ih u Tvornici kulture već u listopadu, ”Ludo i brzo”.

Partibrejkers – „Ludo i brzo“

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 16 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 20 eura.