Parkiralište unutar kompleksa Paromlin više neće biti besplatno, potvrdio je večeras pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mijo Bezer.

Pojasnio je da će 250 parkirnih mjesta kompleksa Paromlin koristiti Gradska uprava za svoje zaposlenike a ostalih 300 mjesta dat će se Zagrebparkingu za javno parkiranje s naplatom u drugoj zoni.

To je parkiralište 7. rujna prošle godine s 550 besplatnih parkirnih mjesta otvorio gradonačelnik Milan Bandić, rekavši kako je namijenjeno svima koji vozilima dolaze u grad kako ne bi stvarali gužvu u centru.

Bezer je Hini također izjavio da će Gradska uprava Zagrebparkingu za javno parkiranje sa naplatom u prvoj zoni dati i parkiralište u Martićevoj ulici, kod zgrade INA-e (100 mjesta) te ispred zgrade Porezne uprave u Novom Zagrebu (440 mjesta). To parkiralište kod Porezne uprave trebalo bi biti u drugoj zoni, rekao je Bezer, dodajući da će odluku o tome, na prijedlog gradonačelnika Bandića, donijeti Gradska skupština na sjednici u travnju.

Također je izvijestio rekao kako je gradonačelnik donio odluku da Zagrebparkingu sa naplatom u drugoj zoni da parkiralište u Savskoj, ispred Zagrebačke banke.

Najavio i da će od 1. travnja stanari Gornjeg grada ponovno moći parkirati u garaži Tuškanac pod istim uvjetima koje su imali i prije, to jest plaćati će po tarifi prve zone. (Hina)