Sunčani vikend, osim prelijepog vremena, Zagrebu je donio i jednu zanimljivu manifestaciju, koja je Arenu Centar nakratko pretvorila u pravu oazu gastronomskih užitaka. Mnogobrojni posjetitelji imali su prilike uživati u specijalitetima pripremljenim na palminom ulju, koje je za njih pripremala jedna od najboljih kuharica u Hrvatskoj i šefica kuhinje hotela Esplanade – Ana Grgić. Krekeri od kozica s kremom od avokada te mesa rakovica, proljetne rolice s povrćem, curry umakom, đumbirom i kozicama, kroketi od piletine i začinskog bilja, creme brulee od kokosa i manga, panna cotta od manga, salata od rižinih rezanaca, samo su neke od delicija, uz pomoć kojih su predstavljene brojne prednosti palminog ulja.

Među brojnim znatiželjnicima koji su došli saznati nešto više o važnosti sve popularnije namirnice koja osvaja gastro svijet, našle su se i pobornice zdravog života i vježbanja Renata Sopek i Iva Jerković, koje su se oduševile bogatim okusima jela spravljenih na palminom ulju, koje sadrži obilje vitamina A i E, antioksidanse i nutrijente. Svaka kuharica zasigurno će znati cijeniti beneficije koje pruža priprema jela na ovoj egzotičnoj namirnici koja će, nesumnjivo, uskoro postati dio svakog kućanstva.

Osim uživanja u finim specijalitetima, zabavu za one najmlađe pripremili su mađioničari i klaunovi, koji su kroz smijeh i magiju uljepšali cjelodnevno događanje pod pokroviteljstvom Malaysian Palm Oil Council.