Tražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali? Mirko Ljubić, chef kuhinje Dvorca Mihanović, poznatog restorana u Termama Tuhelj preporuča Tuheljski pinklec, koji će oduševiti i najveće gurmane među vama.
A ako vam je dosta kuhanja, zašto jednostavno ne biste posjetili Terme Tuhelj i u Dvorcu Mihanović uživali u Tuheljskom pinklecu i kušali jela s novog proljetnog menija. Prije i poslije ručka dobro će doći sunčaTražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali?nje i kupanje u bazenu, opuštanje u saunama ili antistresna masaža u Termama Tuhelj. Ljeto je pred vratima. Vrijeme je da otvorite kupališnu sezonu!
Recept:
- Sastojci za palačinke:
- Bijelo brašno – 0,05 kg
- Jaja – 1 kom
- Obična voda – 0,10 l
- Peršin
- Ulje suncokret
- Sol
Sastojci za nadjev:
- Šampinjoni svježi – 0,10 kg
- Luk – 0,05 kg
- Vegeta – 0,01 kg
- Tikvice – 0 02 kg
- Paprika svježa – 0,01 kg
- Sir ribani parmezan – 0,005 kg
- Poriluk – 1 list
Ispečemo slane palačinke. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo vegetom i solju. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.
Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.