Jedno novo putovanje upravo započinje u Zagrebu. Pablo’s je novo mjesto koje odiše južnjačkim prizvukom. Ovo je pravi mali imaginarni grad južne Amerike u kojem je smješteno i malo džungle. Novo je ovo mjesto za opuštanje na Remetinečkoj cesti 101 čije je zaštitno lice papagaj Pablo iz vrste Žutoćela Amazona.

Kao pravi domaćin on će nas veselo dočekati, pozdraviti i zaželjeti dobrodošlicu. Već na samom ulazu primijetit ćemo zid od egzotičnih listova. Tu se zatim upetljala mašta, a pomalo i reminiscencija Malog princa, pa su se tu pojavili neki ostaci od pravog aviona kao u pravoj džungli. Krila pretvorena u police, kotači u stolove. Pa silueta Ibrahima Ferera, koja daje malo kubanske romantike i nostalgije. Ima tu svega i kolora i starih oronulih zidova, starog namještaja i sve je to u istom loncu, začinjeno s koktelima koji se tu svakodnevno mogu naručiti i zvukom salse koja je zvučna kulisa svega.

Glavni element interijera je replika nekog „havanskog“ zida na kojemu je mural, kubanske zastave i lik Ferera, legende kubanske glazbe. Drugi dominantan detalj je zeleni zid s krilom aviona, koji bi trebao predstavljati neku romantičnu viziju podneblja u kojem žive papagaji jer je sukus cijele priče upravo Pablo. Materijali su prirodni uglavnom drvo s toplim sepijastim tonovima. U zimskim mjesecima tu je kamin koji daje poseban doživljaj prostoru. U dvorišnoj strani bara se nalazi prelijepa terasa s fontanom, puno cvijeća i zelenila, a koja podsjeća na Kubanske terase 60’ih godina.

Ovaj lokal koji je pravo jesensko osvježenje u zagrebačkoj ponudi i izborom koktela vodi nas južnom Amerikom. Ljubitelji latinske glazbe i plesa ovdje će pronaći svoj dom. Svakog četvrtka poseban su doživljaj glazbena gostovanja uživo glazbenika iz Agrentine te plesača s Kube.

Uređenje ovog prostora potpisuje zagrebački arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, poznat u užem stručnom krugu kao kreativac koji se istaknuo maštovitim unutrašnjim uređenjima brojnih klubova i restorana. Ovaj diplomirani kipar i profesor likovne umjetnosti, prije nego što je zasjao na arhitektonsko -ugostiteljskoj sceni, iza sebe je ostavio cijeli niz multimedijalnih projekata, instalacija i skulptura od kojih su najpoznatije one za Motovun i Zagreb Film Festival. Njegovo je djelo i interaktivna umjetnička instalacija ‘Bands Of The Decade’ postavljena u Tematskom parku rock’n’rolla unutar Subkulturnog centra u Hatzeovoj ulici. Veza s glazbom nije slučajna, jer je Cak, što mu je nadimak i umjetnički pseudonim, strastveni basist.

Pablo’s nas poziva na putovanje koje budi nove doživljaje i uspomene. Pablo će nam na prvu postati dragi prijatelj s kojim ćemo uvijek razmijeniti nekoliko riječi, a rado će nam i doletjeti na ramena.