Početna Izbor Ove zime Fuliranje kroz Kurelčevu ulicu

Ove zime Fuliranje kroz Kurelčevu ulicu

Fuliranje, jedno od najzanimljivijih blagdanskih događanja ove zime, slavi svoj četvrti rođendan. Tema ovogodišnjeg Fuliranja jest put oko svijeta kroz neke od najatraktivnijih i najzanimljivijih svjetskih metropola poput New Yorka, Havane, Rio de Janeira, Tokija i drugih. U njima će kroz gastronomsku, ali i kulturnu ponudu svi posjetitelji moći upoznati određene znamenitosti pojedinoga grada.

Cijela priča zakotrljat će se 28. 11., kada će Fuliranje zaplesati u ritmu Havane, s prepoznatljivim aromama kubanskih cigara i neodoljivim okusa ruma. Nakon Havane i plesnih ritmova, Fuliranje će se 2. 12. otisnuti u „hladnu‟ Moskvu, zaplesati kazačok, prepuštajući se znamenitostima čarobne ruske prijestolnice. Firenca će 7. 12. zamijeniti Moskvu, odvesti sve posjetitelje u nešto toplije krajeve, otkriti čari talijanske kuhinje i neizbježne talijanske mode. Slijedi neizostavna i svima vrlo draga Barcelona, od 10. do 13. 12., a nakon nje, grad svjetla i ljubavi, odnedavno napaćeni Pariz, od 14. do 16. 12., koji će na Fuliranju zasjati u najljepšem svjetlu i s najljepšim božićnim pričama.

Putovanje se nastavlja 19. 12. kroz skijaške priče Schladminga, a onda se Fuliranje vraća korijenima i od 22. do 25. 12. disat će, plesati i veseliti se u duhu Zagreba. Na Štefanje, 26. 12., Fuliranje putuje u Tokio, 28. 12. već će biti u Berlinu, a Novu godinu dočekat će u nezaboravnom New Yorku. Putovi poslije vode u Meksiko pa Istanbul, a sve završava u kraljevskom Londonu, završnoj stanici putovanja duga 43 dana, u kojem je svoje ljepote predstavilo 14 svjetskih prijestolnica, čineći Fuliranje nezaobilaznim mjestom ovogodišnjega zagrebačkog adventa.

Najveća novost Fuliranja ove je zime nova, još jedna atraktivna lokacija. S obzirom na velik interes posjetitelja prijašnjih godina, organizatori su odlučili Fuliranje proširiti i obogatiti novom gastro-zabavnom zonom, koja je svoj dom našla u Kurelčevoj ulici koja spaja Europski trg i Jurišićevu ulicu, dok će Tomićeva ulica postati shopping meka sa svjetskim izlagačima koji djeluju u Zagrebu.

Mirisi, vidici, okusi i zvuci pokušat će donijeti dašak svijeta u malu i šarmantnu Kurelčevu ulicu. Koncerti, performansi, gastro- i eno- promocije gradova, samo su neka od događanja koja očekuju posjetitelje. Događanje ove godine donosi još niz atraktivnih novosti u svojoj ponudi, koje će organizatori otkriti uskoro.

Fuliranje kod Uspinjače pokrenuto je 2012. godine kako bi se na kreativan način aktivirala pomalo zaboravljena gradska lokacija i Zagrebu ponudio kvalitetan i drugačiji ulični sadržaj. Dosad je Fuliranje okupilo više od 700.000 posjetitelja, a ove zime očekuje se dolazak i milijuntog posjetitelja.

Fuliranje je mirnoj, Tomićevoj ulici, u kojoj su se zaustavljali tek rijetki prolaznici, uglavnom turisti u obilasku Uspinjače, udahnulo nov život, a za vrijeme adventa ona je postala nezaobilazno mjesto za druženja, izlaske i dobar provod, te je sada vrijeme da se isto ponovi i u Kurelčevoj.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here