Tisuće lampica na krovu grada označile su početak Adventa u Klovićevim dvorima. Uz mirise najukusnijih specijaliteta koje smo čekali cijele godine, u prvi adventski vikend publiku na platou Gradec uvest će dva velika koncerta. Za odličnu atmosferu u subotu pobrinut će se Cubismo – band uz čije hitove plešu svi, a u petak za zagrijavanje na najljepšoj pozornici u gradu nastupit će Positivo band. Pravi koncertni ugođaj na prekrasno uređenom platou Gradec i ove je sezone nezaobilazno mjesto za uživanje u čarima Adventa.

A druga omiljena zanimacija za sve posjetitelje je sjajna ponuda najraznovrsnijih specijaliteta čiji mirisi iz kućica na platou osvajaju na prvu. U ponudi se može pronaći Rasputin, kućica koja će ponuditi tradicionalne ruske specijalitete, zatim Sidro koji nudi kombinaciju indijskih jela i nacionalnih specijaliteta, a tu se pronašao i Pani, poznati zagrebački restoran koji nudi meksičku hranu. Apres Ski kućica je kutak koji daje dojam kao da se doista nalazimo na skijalištu jer ponudi slasnih germknedli, currywursta, nugat knedli i oni najzahtjevniji neće moći odoljeti. Sarmagedon, kako samo ime kaže, najbolje je mjesto za ljubitelje slavonskih tradicionalnih jela, dok će ljubitelji istarskih specijaliteta doći na svoje na kućici 100% Istra koja nudi svoja jedinstvene delicije poput sušenog ombola, burgera s mesom od boškarina, burgera s tartufima i druge. U ponudi su još kućice M&R, Winter House, Story i RougeMarin koje će se također pobrinuti da zadovolje i najzahtjevnije sladokusce. Uz obilje hrane, za raznovrsnu ponudu pića zadužena je kućica Jingle Mingle, a neizbježan je kutak „Šećer na kraju“, namijenjen svim slatkoljupcima, u kojem će posebne adventske slastice ponuditi Cukeraj, Milky i RougeMarin.

I ove će godine kroz cijeli prosinac, na već svima dobro poznatoj pozornici, nastupiti najpoznatiji hrvatski bendovi i mnogim posjetiteljima upotpuniti ovaj Advent te donijeti trenutke za pamćenje. Publika već sad željno iščekuje koncerte TBF-a, Gustafa, TRAM11, Dino Dvornik Tribute Benda, Songkillersa te brojnih drugih bandova koji će nastupati svaki dan.

Najveća senzacija ovogodišnjeg Adventa oduševit će sve, a posebice najmlađe i omogućiti doživljaj Adventa kroz proširenu stvarnost. Uz pomoć mobilne aplikacije, svakodnevno će se moći u određeno vrijeme pratiti slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova iz smjera Zagrebačke katedrale. Najljepšu adventsku fotografiju ove sezone donosi Zagrebačka banka s posebnim svjetlosnim dekoracijama, a blagdansku čaroliju na Adventu u Klovićevim dvorima sa više od 100 000 lampica omogućio je HEP. Na samom ulazu u Klovićeve dvore, posjetitelji mogu uživati u bajkovitim ilustracijama Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe Zlatarovo zlato. Uz to, u Klovićevim dvorima trenutno je dostupna izložba Nikole Reisera, a od 6. prosinca bit će predstavljena i retrospektiva Vladimira Bacića. Sve informacije o programu Adventa u Klovićevim dvorima, rasporedu koncerata i radnom vremenu dostupne su na stranici: https://www.facebook.com/adventuklovicevim/ .