Ovaj vikend (petak i subota, 20. i 21. srpnja) svi ljubitelji craft piva ne smiju propustiti tradicionalni četvrti Opatovina Beer Fest. Ove nas godine očekuje preko 20 hrvatskih i europskih craft pivara, te preko 80 vrsta vrhunskih craft piva!

I ovoga će puta na Trgu Petrice Kerempuha kao i duž cijele ulice Opatovina svoje vrhunske pivske uratke predstaviti domaći craft pivari kao što su Zmajska pivovara, Varionica,  Nova Runda, Zeppelin craft brewery, Garden Brewery, Pulfer, Križevačka pivovara, Medvedgrad, Crafter’s, međimurski proizvođač craft cidera Buzdovan, a iz Dalmacije nam stižu šibenski Mihovil, dubrovački DBC, …

Također, očekuju se brojna piva doista ekskluzivnih pivovara iz inozemstva – Pohjala (Estonija), Dugges i Brekeriet (Švedska), Lobik, Ressel, Reservoir dogs, Barut i Omnivar (Slovenija) te niz vrhunskih britanskih pivovara kao što su: The Kernel, Partizan, Tiny rebel, , Fourpure, Vibrant forest, Moor Beers (koji je nositelj prestižne britanske nagrade najboljeg pivara za 2017. godinu) …

Kako bi doživljaj bio potpun, i ove se godine za posjetitelje pripremaju i slasni pivski zalogaji, kao i live svirke i DJ nastupi.

Opatovina Beer Fest – koji je sa svojim dosadašnjim izdanjima i izazvanim ogromnim interesom Zagrepčana na mnogo načina sudjelovao u pokretanju trenda širenja Craft pivskog pokreta u Hrvatskoj – i ove će se godine tako definitivno potvrditi kao tradicionalna manifestacija i jedinstveni dio turističke ponude Grada Zagreba. Sama Opatovina u međuvremenu već je postala središnje okupljalište ljubitelja piva u Hrvatskoj, ali i turistička atrakcija – ‘pivska ulica’, odnosno ‘Beer Street’ kakvom se diče npr. Dublin, London, München, Prag i druge europske i svjetske metropole.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here