Filozofski fakultet u Zagrebu (Ulica Ivana Lučića 3, Zagreb) u suradnji sa Studentskim Centrom u Zagrebu u petak 25. siječnja 2019. u 10,00 sati otvara restoran subvencionirane studentske prehrane (studentska menza), a na otvorenju se očekuje ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Prostor bivše „kantine“ prvi puta postaje restoran u kojem će studenti po prvi puta moći koristiti studentsku iskaznicu kao sredstvo plaćanja. Radno vrijeme restorana bit će od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, a uz hranu nudit će kavu i piće.

Istoga dana, drugu godinu zaredom Filozofski fakultet u Zagrebu organizira Dan otvorenih vrata. S ciljem popularizacije znanstvenih disciplina koje se podučavaju na najvećem društveno-humanističkom fakultetu u Hrvatskoj, Dan otvorenih vrata održat će se na Fakultetu (Ulica Ivana Lučića 3, Zagreb) u petak, 25. siječnja od 10 do 16 sati.
Fakultet trenutačno broji više od 6000 studenata i 500 nastavnika. Na njegova 23 odsjeka izvodi se 45 preddiplomskih i 33 diplomska studija sa 74 različita smjera.

Srednjoškolci koji dođu na Dan otvorenih vrata, moći će dobiti osnovne informacije o tim studijima, ali i mnogo više. Očekuje ih otvorena nastava na studiju kroatistike, sociologije, švedskog jezika, komparativne književnosti, klasične filologije, povijesti, nizozemskog, češkog te francuskog i rumunjskog jezika. Osim toga, moći će se upoznati s umjetničkom baštinom zgrade Fakulteta, vježbati izgovor ili pogledati predstavu.

S obzirom da na Fakultetu studenti mogu studirati različite kombinacije studijskih grupa i na taj način steći dva zvanja, mogućnosti zaposlenja nakon studija su raznovrsne. O karijernim mogućnostima u digitalnoj ekonomiji govorit će osnivač portala Netokracija Ivan Brezak Brkan, a predstavljena će biti i perspektiva zaposlenja u STEM području.