U utorak, 23. ožujka 2021. s početkom u 19 sati Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu pod nazivom Nostalgija. Autor izložbe je Boris Adamek.

Boris Adamek živi u Tratinskoj ulici i svojim životom vezan je za Trešnjevku. Slike i crteži koje radi fascinantne su, rezultat izuzetne likovne vještine. Ovom prilikom predstavlja nam crteže tradicijske arhitekture Samobora, Zagreba i okolice koji će vas iznenaditi svojom preciznošću, ljepotom, ali i dokumentarnom vrijednosti.

Otvorenje će se održati i putem live prijenosa na službenoj Facebook stranici Galerije Modulor. Izložba se može pogledati besplatno od 23.3. do 15.4.2021. svakog radnog dana od 10 do 14 sati u Galeriji Modulor, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb, kao i putem linka na Facebook stranici galerije Modulor i web stranici Centra za kulturu Trešnjevka.

BORIS ADAMEK rođen je u Samoboru, u Zagrebu se dalje školuje i do mirovine radi kao profesionalni novinar. Više od 50 godina živi na Trešnjevki i osjeća se pravim Trešnjevčancom. Pored osnovnog zanimanja djeluje kao pisac, umjetnički fotograf, predavač i likovni umjetnik. Suautor, urednik i ilustrator je desetak knjiga. Do sada je sudjelovao na više od 200 skupnih izložbi, a samostalno je izlagao 27 puta u zemlji i inozemstvu. Od toga petnaest izložbi fotografija i dvanaest izložbi slika i crteža. Prvu samostalnu izložbu fotografija imao je u Samoboru 1971. godine, a prvu izložbu slika i crteža u svibnju 1977. u galeriji tadašnjeg NS “Trešnjevka”. Ovo je prilika da zaokruži svoj umjetnički rad u istom prostoru, na mjestu svoje prve izložbe.