Max Juhasz - urbani trenuciFotografije iz serije “Urbani Trenuci” izbor su iz velikog zagrebačkog ciklusa na kojem je autor radio nešto više do dva desetljeća.

Taj ciklus se – uz ovu, sastoji još od dvije velike serije; “Jarun” i “Noćnik”. Odabravši fotografije većinom nepoznate široj javnosti u kojima na sebi svojstven način, u stilu “life & street” fotografije, istražuje gradske vizure snimljene u periodu između 1991. i 2013. godine, autor je grad prikazao u sinergiji sa čovjekom. Grad i čovjek tako u svom zajedništvu i čine grad- gradom. Pri tome Max Juhasz uz određenu atmosferu i poetiku, koristi svjetlo i sjenu kao kistove. Pomoću njih, on želi stvoriti pomalo romantičnu, sasvim osobnu sliku grada, grada koji se polako i nezaustavljivo mijenja.

Srijeda, 30.10. 2013. u 19 sati

Galerija Modulor

Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb

… … …

Max Juhasz rođen je 1967. u Vukovaru, starom baroknom gradu na rijeci Dunav. Fotografirati počinje 1991, za vrijeme rata u Hrvatskoj. U radu se najviše koristi jednostavnim fotoaparatima s filmom. Izlagao je samostalno i na mnogobrojnim skupnim izložbama. Portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisma te on-line magazinima za umjetničku fotografiju. Osnivač je i član kolektiva ‘Kadar 36’ , te član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU). Živi i radi u Zagrebu.