Izložba je ostvarena suradnjom Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti, Muzičke akademije i Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

„Ova međuakademijska suradnja započela je 2009. na inicijativu tadašnjih dekana triju umjetničkih akademija – Mladena Janjanina, Enesa Midžića i Slavomira Drinkovića – operom Čarobna frula u Lisinskom. Uslijedili su Ivan Grozni, Carmen, Slavuj i Orfej i Euridika, sve u Lisinskom, zatim Momci na brod 2014. u Maloj sceni, Madam Buffault 2015. i 2018. u HNK-u, Amelija ide na ples u Maloj sceni 2015., Agrippina godinu kasnije, pa Lukava mala lisica u HNK-u 2017., zatim Cosi fan tutte, također u HNK-u 2018. pa u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa 2019. te napokon Mahlerov Dječakov čudesni rog koji je u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa izveden 2019.

Nakon niza iznimno uspješnih glazbeno-scenskih projekata nastalih posljednjih godina kao plod suradnje studenata i nastavnika triju zagrebačkih umjetničkih akademija i TTF-a, studenti akademija nastavljaju suradnju Životinjskom farmom Igora Kuljerića u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu programa Muzičkog biennala Zagreb, ujedno u sklopu proslave 100. godišnjice Muzičke akademije u Zagrebu. Najnovija je suradnja nedavno sjajno realizirana i izvedena opera Amfitrion Borisa Papandopula u HNK-u u Zagrebu.“

Danko Friščić, uz korištenje dijela teksta Tamare Borić

Izložba ostaje otvorena do 14. srpnja 2023.