Početna Grad Zagreb Otvoren Plavi ured – prvi zagrebački poduzetnički centar

Otvoren Plavi ured – prvi zagrebački poduzetnički centar

Prvi zagrebački poduzetnički centar
Foto: Službene stranice Grada Zagreba

Plavi ured, prvi zagrebački poduzetnički centar, otvoren je u petak 27. veljače u Vodnikovoj ulici gdje će svi zagrebački poduzetnici i oni koji to žele postati moći doći po savjet, razmijeniti ideje ili se dodatno educirati, i to potpuno besplatno, izvijestili su na Službenim stranicama Grada Zagreba.

“U Plavom uredu dočekat će ih ljudi koji već imaju iskustva u radu s poduzetnicima ili su na svojoj koži osjetili poduzetničke probleme, a pokrenuta je i široka mreža vanjskih stručnjaka koji će pripomoći svojim različitim specijalističkim znanjima, jer informacija koju poduzetnik mora dobiti treba biti jasno strukturirana i prilagođena svakom poduzetniku”, rečeno je na svečanom otvaranju Plavog ureda, koji će djelovati u okviru Razvojne agencije Zagreb.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek pozvala je poduzetnike da dođu u Plavi ured. “To je prvi zagrebački Poduzetnički centar, a bilo bi optimalno da se otvore još dva, u zapadnom i u istočnom dijelu grada”, rekla je Švaljek. Izrazila je nadu da će Plavi ured pokrenuti poduzetničku klimu u Zagrebu jer, dodaje, nikad ne treba pocijeniti moć male grupe da mijenja svijet, u ovom slučaju, svijet poduzetnika.

Prvi zagrebački poduzetnički centar2
Foto: Službene stranice Grada Zagreba

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras zahvalio je Gradu Zagrebu, a posebice zamjenici gradonačelnika što je prepoznala potrebu poduzetnika da imaju mjesto gdje se mogu informirati o tome kako osnovati tvrtku, pripremiti projekt ili dobiti potporu EU. “To je nama, na razini države, jako bitno jer smo svjesni koliko se sredstava stavlja pred poduzetnike”, kazao je i podsjetio da su u tom ministarstvu prije nekoliko dana najavili natječaje od 4,3 milijarde kuna. “Bez kvalitetne suradnje s Gradom Zagrebom i ostalim jedinicama lokalne samouprave i institucijama poput Plavog ureda – nećemo uspjeti”, kazao je Maras.

Voditeljica Plavog ureda Tamara Didak izjavila je kako će taj ured biti dodirna točka između kreatora mjera i korisnika. “Osnovna djelatnost nam je edukacija kroz seminare iz svih područja koja poduzetniku trebaju: internacionalizacija, finacije, pravo, EU projekti, marketing, a imat ćemo i savjetovanje jedan na jedan“, rekla je Didak. Dodala je da će Plavi ured biti i mjesto druženja poduzetnika i razmjene iskustava i znanja, kako bi se vidjelo da postoje i dobri primjeri te da takve treba i pokazati.

Među brojnim institucijama koje će surađivati s Plavim uredom su i Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski institut, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta te drugi stručnjaci koji su, rečeno je, pokazali velik interes, želju i optimizam za transfer svojih operativnih znanja.

Plavi ured nalazi se u dvorištu Vodnikove 22 i proteže na 385 metara četvornih s multimedijalno opremljenom dvoranom od 20-30 sjedećih mjesta i dva manja prostora za individualno savjetovanje, te prostor za konferencije, za seminare i radionice. Poduzetnicima će biti omogućen pristup Internetu, računalima, brošurama, lecima i časopisima.

Prvi zagrebački poduzetnički centar3
Foto: Službene stranice Grada Zagreba

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here