Početna Lifestyle Otvara se Vinyl – cjelodnevni boravak dobrih vibracija

Otvara se Vinyl – cjelodnevni boravak dobrih vibracija

Vinyl, (cjelo)dnevni boravak dobrih vibracija, u neposrednoj blizini Kožarićevog Prizemljenog sunca, vrata otvara već uz prvu jutarnju kavu, u petak, 13. veljače.

Tijekom cijelog vikenda, od jutra do večeri, u vlastitom će ritmu u prostor intervenirati brojni glazbenici, glumci i likovnjaci, pretvarajući ga u svoje, ali i vaše novo omiljeno mjesto za druženje, zabavu, opuštanje i – ples.

Vinyl cjelodnevni boravak u Bogovićevoj

U Vinylovu galeriju na mjesec dana useljavaju Stanislav i Klasja Habjan projektom “Literartura”, koji je istovremeno instalacija, kabinet, radionica, izložba i čitaonica.

U postavu sadržaja koji uključuje literaturu ili iz nje proizlazi, pronaći ćete Bilježnice s prozorima, Knjige iz knjiga i Kalendar čuda, ali i brojne druge radove koji će nastajati na licu mjesta, kroz razgovor i druženje.

Osim ploča, a koje ćete u prostoru moći i kupiti, u Vinylu će se vrtjeti i Lightune.G, inovativna i nagrađivana instalacija Bojana Gagića i Miodraga Gladovića koja svjetlo pretvara u zvuk, a tijekom trodnevnog programa otvaranja u različitim terminima od jutra do večeri u prostor će zvučno intervenirati i brojni glazbenici različitih žanrova.

Kako se s jutarnjom kavom slaže zvuk klasične violine, provjeriti možete u društvu virtuozne Tene Novak. Uz saksofon i preparirani klavir kultnog Damira Price Kafke možda će vam više odgovarati neko od ponajboljih domaćih vina koja se služe na čaše.

Za one koji više vole žestoko, tu su braća Alen i Nenad Sinkauz, osnivači benda East Rodeo i audiovizualnog projekta “Day of the year”, te elektroakustični band Azot, ali i poseban whiskey bar sa najvećim izborom brandova u gradu.

Noć je ovog, ali i svih idućih vikenda rezervirana za plesne ritmove koje za vas kombinira rezidentni DJ tim – petkom će to biti kolažni program Off The Record, a subotom Vinyl Attack (retro vs modern). Uz njih na plesnom podiju možete ostati doslovno do zore, jer Vinyl svoja vrata zatvara u 4 sata ujutro.

Detalje programa otvorenja, ali i brojnih drugih zbivanja kojima će tjedno obilovati ovaj novi izlog urbane kulture, potražite na društvenim mrežama, Vinylovim Facebook, Twitter i Instagram profilima ili jednostavno navratite do Bogovićeve 3.

Vinyl cjelodnevni boravak u Bogovićevoj