Advent u Klovićevim dvorima, jedna od najčarobnijih adventskih lokacija, poznat kao mjesto najbolje zabave u gradu, i ove sezone donosi najbolje koncerte, live nastupe bandova svaki dan te gastro specijalitete koji će oduševiti i najzahtjevnije. Da bi adventska zabava bila potpuna, Advent u Klovićevim i dalje ima natjecanje za najljepšu adventsku fotografiju, a posebna inovacija bit će doživljaj Adventa kroz proširenu stvarnost i let Djeda Božićnjaka u pratnji letećih sobova koji će svaki dan u određenom trenutku sletjeti na plato Gradec.

Na najljepšoj pozornici u Gradu, tijekom prosinca održat će se čak 22 koncerta, a svakog vikenda očekuju se nastupi najpoznatijih hrvatskih bandova: TRAM 11, Songkillers, Cubismo, Dino Dvornik Tribute Band te posebna glazbena iznenađenja. Prvi adventski vikend atmosferu na platou Gradec zagrijat će dva velika koncerta: Grupa Positivo u petak 30. studenog te Cubismo u subotu 1. prosinca.

Uz sjajnu koncertnu postavu, po čemu je Advent u Klovićevim već tradicionalno prepoznat, ove sezone sve posjetitelje očekuje i nekoliko velikih novosti. Tradicionalna Najljepša Adventska fotografija s idiličnim pogledom na Zagrebačku katedralu, koja je proteklih godina osvojila društvene mreže, ove sezone ima čak tri nove i zanimljive adventske kulise na Platou Gradec. Jer što je Advent bez magičnih adventskih uspomena. A uz uspomene, Advent u Klovićevim poznat je po nesvakidašnjoj gastro ponudi. Svoje će specijalitete opet ponuditi neki od najpoznatijih hrvatskih chefova, a posjetitelji će uživati u istarskim i slavonskim jelima, uz posebnu ponudu ruske kuhinje i odličan izbor toplih i hladnih zimskim koktela. I dok će posjetitelji uz vesele božićne hitove uživati u slasnim zalogajima te prikupljati najljepše foto uspomene, Advent u Klovićevim dvorima pružit će im nevjerojatno iskustvo i doživljaj Adventa kroz proširenu stvarnost. Za sve one koji maštaju o susretu s najpoznatijim djedicom, Kinder dovodi Djeda Božićnjaka na Advent u Klovićevima. Uz pomoć mobilne aplikacije, posjetitelji će moći pratiti čarobnu atmosferu na platou Gradec, gdje će svakog dana imati priliku doživjeti nezaboravno iskustvo – slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova s dalekog Sjevera. Svatko tko se nađe na platou Gradec u tom trenutku moći će zabilježiti svoju fotografiju ili video s Djedom Božićnjakom. A nakon čarolije koja na Advent u Klovićevim dolazi iz daleke Laponije, u samom atriju Galerije Klovićevi dvori sve posjetitelje čeka Šećer na kraju, slatka zona u kojoj će se nalaziti kućice čiji će čokoladni specijaliteti oduševiti sve ljubitelje slatkog.

U programu u atriju ove su godine i božićni filmovi koji će se prikazivati u adventskom kinu, a na samom ulazu u Klovićeve dvore posjetitelji će uživati u nesvakidašnjim ilustracijama Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe Zlatarovo zlato. Ove bajkovite ilustracije s potpisom našeg istaknutog ilustratora u atriju Klovićevih dvora već su postale adventska tradicija, a u vrijeme Adventa, Galerija Klovićevi dvori predstavlja novi projekt, predstavu edukativno – zabavnog karaktera za velike i male – Čudesno vodstvo Julija Klovića. Za Adventski prosinac Klovićevi dvori pripremili su i dvije izložbe: već otvorenu retrospektivnu izložbu Nikole Reisera i retrospektivu Vladimira Becića koja se otvara 6. prosinca. Za posjetitelje u vrijeme Adventa, od 1. 12. do 30. 12. 2018., Galerija će uz redovno radno vrijeme biti otvorena petkom i subotom do 22 sata s promotivnom cijenom ulaznice od 50 % popusta u terminu od 19 do 22 sata.

Sve informacije o programu Adventa u Klovićevim dvorima, rasporedu koncerata i radnom vremenu dostupne su na stranici: https://www.facebook.com/adventuklovicevim/ .