Na zagrebačkoj Pešćenici, street art umjetnik Miro Modul Petković svojim novim genijalnim muralom ‘Black Hole Sun’ poziva na buđenje!

»U ovim danima izolacije, kad sam vidio napušteni i grmljem obrasli zid na Peščenici, koji se nalazi praktično u ‘mom vrtu’ odmah sam krenuo u akciju čišćenja i rezuckanja! Rodila mi se ideja da naslikam pijevca koji nas prvi zorom sve budi. U glavi mi se pritom vrtila pjesma ‘Black Hole Sun’ koju u ovo vrijeme često slušam na radiju. To je moj poziv svima nama da se probudimo i da budemo bolji prema planeti i jedni prema drugima«, tipka nam Miro Modul Petković, zagrebački street art umjetnik i kaligraf.

Mural je poprilično velikih dimenzija, ali je izrada tekla brzo, vođena inspiriranim umjetnikom. U nekoliko dana zid napuštene kuće, osvanuo je u sasvim novom ruhu. Pijevac izlazi iz crnog kruga svojim usmjerenim pogledom, a i samim perjem i želi da ga čujemo. Okružuju ga riječi pjesme Black Hole Sun, koja ispire kišu i donosi nam nov, svjež glas. I gornja crna rupa, odnosno okrugli prozor kuće važan je dio murala koji je umjetnik iskoristio i uklopio u temu ovog djela.

Miro Modul Petković, poznato je ime među graffiti i street art umjetnicima u Zagrebu i regiji. Svojim je radom i djelovanjem višestruko obogatio urbanu i street art kulturu. Jedan je od rijetkih umjetnika koji kontinuirano radi i stvara već više 25 godina, a zasigurno i jedan od rijetkih koji nastavlja s tradicijom krasopisa, odnosno kaligrafije. Njegova djela krase interijere mnogih privatnih i poslovnih prostora.

Video izrade murala: https://www.facebook.com/Miro.Modul.Petkovic/videos/1151107771890995/