Divnu, tajnovitu kulturu kupanja porijeklom iz starog Orijenta otkrila je i zlatna sportašica Sandra Perković. Arapska riječ hamam znači grijanje i kupanje te simbolizira opuštanje, osjećaj ugode i čistoću. U hamamu se tijelo i duh regeneriraju u blagoj toplini i na nježnom svjetlu. Ugodna temperatura, voda, pjena, mirisi i dodiri stvaraju kompleksno umjetničko djelo u postizanju osjećaja ugode. Ogrnuta samo u pestemal, tradicionalnu hamam maramu, Sandra je uživala u peelingu tijela pomoću specijalne rukavice kese i masaži toplom sapunicom.

“Ovo je bila naporna sezona, nisam se još potpuno odmorila pa moj godišnji još uvijek traje, i konačno se sve više opuštam. Što se tiče wellness odmora, uživam u kupkama, a hamam tretmani su me oduševili, mogu slobodno reći da su mi među najdražima. Dobar SPA tretman, tišina, mir i glazba najbolje opuštaju“, rekla je Sandra Perković.

U jesensko i zimsko vrijeme za pravi odmor najvažniji je dobar wellness, a Iadera je tu nenadmašna. U 6000 četvornih metara prostranom Acquapura SPA centru može se ugodno ugrijati u prostranim saunama, opustiti u dva grijana bazena iz kojih puca pogled na morske pejzaže kao podsjetnik na ljetne dane, a prostorije za opuštanje jednostavno oduševljavaju interijerom i dizajnom.

Jedinstven po svojoj ekološkoj i sportskoj viziji Falkensteiner Punta Skala resort u Petrčanima nedaleko od Zadra je mjesto gdje rečenica U zdravom tijelu, zdrav duh dobiva potpuni smisao. Triatlon je postao zaštitni znak resorta, tu su i novi golf i teniski tereni, mnoštvo sportskih sadržaja i atrakcija, pa kada ga jednom otkriju, brojni vrhunski sportaši rado se ovdje vraćaju na odmor. Uz fantastičnu SPA ponudu i Alpe Adria kuhinju koja je oduvijek na dobrom glasu, Hotel & Spa Iadera idealna je destinacija za intimni odmor tijekom cijele godine, a sunčana mediteranska jesen posebno je idilično iskustvo.

Fotografije Filip Brala & EXE produkcija