Od Španjolske do Bjelorusije, od Švedske do Malte ove će jeseni pristizati najbolji europski plesači u orijentalnim plesovima kako bi nastupili na prvom Oriental fusion stars festivalu, kojemu je Zagreb, 05. studenog 2016. godine domaćin.

Festival nema natjecateljski, nego revijalni karakter, u svrhu pokazati najbolje od najboljeg što Europa danas nudi u orijentalnom plesu, u fuziji s ostalim plesovima. Zagreb, prvi puta u svojoj povijesti, dočekuje jedan ovakav revijalni festival!

Orijentalni ples danas je jedan od  najpopularniji plesova ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, gdje broji mnoge poklonike i među ženama, ali i muškarcima, nego je u mnogim državama Europe broj jedan prilikom odabira radi rekreativne ili profesionalne plesne zanimacije. Na Festivalu će nastupiti tridesetak ponajboljih europskih plesača orijentalnog plesa u fuziji s ostalim plesovima – poput latinoameričkih plesova. No na pozornici Centra za kulturu Travno moći će se pogledati i hip hop, funk, reggateon, suvremeni ples i mnoge druge uronjene u ritmove zanosnih trbušnih plesačica. Svoj sjaj pokazaće plesači indijskog Bollywooda i  prezenteri gypsy stila te mnoštvo drugih zanimljivih plesnih fuzija – komentirala je ovaj veliki plesni spektakl kojemu je Zagreb domaćin početkom studenog Irena Sertić, idejna začetnica Oriental fusion stars festivala i predsjednica Organizacijskog odbora.

Uz europsku kremu orijentalnog plesa koja će pokazati najbolje od najboljeg na samom festivalu, za sve posjetitelje ove plesne manifestacije, ali i zaljubljenike u orijentalni ples, osmišljen je bogat sadržaj i program u kojemu mogu sudjelovati.

Zahvaljujući činjenici da u Zagreb dolaze najbolje plesačice i plesači orijentalnog plesa, u sklopu Festivala održat će se i cijeli niz radionica i edukacija na temu ove vrste plesne aktivnosti, kako za početnike koji žele naučiti više, tako i za plesače koji žele usvojiti nova znanja, vještine i pokrete. Radionice će biti prilagođene za svačije plesne (ne)mogućnosti, a s ciljem da svatko otkrije ljepotu najzanosnijeg svjetskog plesa kojemu ne mogu odoljeti ni žene ni muškarci – najavljuje Irena Sertić, idejna začetnica Oriental fusion stars festivala i predsjednica Organizacijskog odbora.

Oriental fusion stars festival predstavlja najveću plesnu manifestaciju revijalnog karaktera u Europi, a koja će se po prvi puta održati u Zagrebu, s ciljem da svake godine u jesen hrvatski glavni grad bude domaćinom ovog prestižnog sadržaja koji broji sve više poklonika diljem naše zemlje, ali i kontinenta.