Iza nas je godina koju će hrvatska glazbena scena pamtiti po brojnim uspješnim hitovima, dodijeljenim priznanjima, izdanim albumima, održanim koncertima, glazbenim projektima te nekim dobrim, i nekim tužnijim vijestima s glazbene scene. Ipak, brojni glazbenici imaju razloga za slavlje, jer je Hrvatska diskografska udruga objavila službenu godišnju listu emitiranja domaće glazbe iz 2018. godine i otkrila koji su najuspješniji glazbeni uratci koje je radijski eter ponajviše emitirao.

Na prvome se mjestu nalazi Petar Grašo s pjesmom Ako te pitaju u izdanju Tonike. Pjesma je Graši zaradila tri službena priznanja Hrvatske diskografske udruge: za muškog izvođača godine, pjesmu godine te Deezer singl godine. Pjesma je na HR Top 40 listi, jedinom službenom pregledu tjednog radijskog emitiranja koji donosi HDU, provela godinu dana od samog izlaska.

Drugo mjesto zauzeli su grupa Vatra i Massimo s pjesmom Nama se nikud ne žuri u izdanju Dallas Recordsa, hitom koji je također tjednima dominirao top listom HR Top 40. Zahvaljujući ovoj pjesmi, grupa Vatra primila je priznanje Hrvatske diskografske udruge za grupu godine 2018. Na trećem ih mjestu slijedi duet Željka Bebeka i Olivera Dragojevića, Ako voliš ovu ženu u izdanju Croatia Recordsa. Ovaj bezvremenski hit radijske su postaje zavoljele odmah po izlasku i rezervirale mu prostor u eteru i veliku naklonost slušatelja.

Nina Badrić i njezin singl Mijenja se vrijeme u izdanju Aquarius Recordsa smjestili su se na četvrto mjesto. Ženska izvođačica godine, prema podacima HDU-a, provela je s ovim singlom čak 35 tjedana zaredom na HR Top 40 i tako bez iznimke zaradila priznanje najemitiranije ženske izvođačice u hrvatskom radijskom eteru. Slijedi je Mia Dimšić, mlada Osječanka čiji je singl Do posljednjeg retka u izdanju Croatia Recordsa zauzeo peto mjesto godišnje liste emitiranja, a isti se ujedno nalazi na njezinom albumu Život nije siv, najprodavanijem domaćem izdanju u 2018.

U prvih 10 našli su se još i Saša Lozar s pjesmom Da koju izdaje Agapa Music, zatim Tony Cetinski i njegov General bez činova u izdanju Hit Recordsa. Slijedi ih Franka sa svojim singlom S tobom u izdanju Karpo Medie, dok se iza nje nalaze grupa Detour i pjesma Bez tebe (Aquarius Records) te Zsa Zsa & Vanna koje u izdanju Croatia Recordsa pjevaju pjesmu Tragom tvojih tragova. Tko se još našao na godišnjoj listi emitiranja Hrvatske diskografske udruge, možete pročitati na poveznici.